Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti milletvekilleri aday adayları tanıtıldı

AK Parti milletvekilleri aday adayları tanıtıldı
AK Parti milletvekilleri aday adayları tanıtıldı

27. Dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri aday adayları tanıtım toplantısı dün sabah Korel Termal Otelde gerçekleştirildi. Milletvekili aday adayı tanıtım toplantısında Orman ve Su İşleri Veysel Eroğlu dışında toplam 43 milletvekili aday adayı katılarak kendilerini tanıttı.
“MUHALEFET ACZ İÇERİSİNDE”
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkan Vekili Av. Hüseyin Sezen yaptı. Sezen, toplantının teşkilata hayırlar getirmesini diledi. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırladığı takvim kapsamında seçim sürecinin başladığını belirten Sezen, “Beklenmedik bir anda başlayan bu seçime sağanak yağmur misali hazırlıksız yakalanan ana muhalefet partisi ve ittifak üyelerinin deyim yerindeyse elleri ayaklarına dolandı. Aniden aday bulma girişimleri 15 vekil transferi kendilerinin acziyetlerini ortaya koymuştur.  Son günlerde hallerini görüyorsunuz. İnsan gerçekten üzülüyor. Her gün bir yeni Cumhurbaşkanı adayı ile güne uyanıyor, ertesi gün gündem aynı fakat isim yine farklı oluyor. Daha düne kadar meydanlarda seçim resti çeken muhalefetin bugünkü halleri acziyetlerini meşrulaştırıyor” dedi.


“İNCE’NİN ADAYLIĞI HALKA YÜKSEKTEN BAKTIKLARININ KANITI”
Ana muhalefet partisi CHP’nin Cumhurbaşkanı adaylığına son olarak Muharrem İnce ismini öne sürdüğünü söyleyen Hüseyin Sezen, “Bu isim aslında muhalefetin halka ne kadar yüksekten baktığının kanıtıdır. Daha düne kadar bu muhalefet, bu ismi kendi partisine aday olarak bile yakıştıramazken halka yarın ‘Hadi oy verin de bunu bu ülkeye Başkan yapın’ diyecekler. Ne kadar garip ve ilginç bir durum değil mi? Partisini yönetmesine güvenemedikleri adamı ülke yönetmeye talip ettiler. Biz de diyoruz ki haydi buyurun, Halep oradaysa arşın da burada” diye konuştu.
“ÇALIŞIRSAK HÜKÜMET AYAKTA DURACAK”
AK Parti Milletvekili aday adaylarının adaylık listesi açıklandığında pek çok ismin listede yer almayacağına dikkat çeken Sezen, “AK Parti ilkelerin partisidir. Bizim aday adaylarımız seçime kadar çalışacaklar. Yaptığınız çalışmalar ülkemize hizmet olarak dönüyor olacak ve yarının insanları sizleri hayırla yâd edecek. Eğer sizler çalışırsanız, bizler çalışırsak bu hükümet ayakta duracak. Daha düne kadar akla hayale gelmeyecek olan hizmetleri bizlerin sizlerin ayaklarına seren liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yarın daha iyisini daha güzelini sunacak” şeklinde konuştu.


“TEK KAYGIMIZ TÜRKİYE’YE KAZANDIRMAK”
Hiçbir partilinin kibrine yenilmemesi gerektiğini vurgu yapan Sezen şunları söyledi: “Tevazu siyasetin önemli damarlarından biridir. Nasıl ki adalet mülkün temeli ise, aynı zamanda onun kaftanı tevazudur. Hiçbir zaman kibirli olmayacağız. Her gönüle gireceğiz, sıkılmadık el bırakmayacağız. Unutmayın Türkiye’de AK Parti’nin ikinci bir alternatifi yok. Bunun nedeni biz değil, halkımızın teveccühüdür. Hep birlikte kazanacağız ve Türkiye’ye kazandıracağız. Bizim tek kaygımız budur. Sayın aday adayları siyaseti kendiniz için, kendi çıkarlarınız için ya da kendinize güç devşirmek için yaparsanız ülkenize de partinize de ihanet etmiş olursunuz. Biz eğer gücümüzü, halkın ve hakkın gücünün dışında tutarak kendimizden bilirsek işte o zaman yok olduğumuzun resmini çizmiş oluruz.”
“44 ADAY ADAYI PARTİMİZİN ZENGİNLİĞİDİR”
Hüseyin Sezen, partisinin ilklerin ve ilkelerin partisi olduğunu, AK Partinin 24 Haziran 2018 tarihinde ki genel seçimler sonucu zaferle seçim kazanacağından ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Devlet Başkanı olarak Başkanlık koltuğuna oturacağından emin olduğunu söyledi. Sezen şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımızı o koltuğa oturtacağımızdan eminim. Her zaman söyledim gibi toplam aday adayı 44 olmuştur. Aday adaylar��mızın fazlalığı bizim zenginliğimizdir. Ben eminim ki her bir aday adayımız birbirini rakip olarak değil refik olarak görmektedir. İnşallah sonunda kazanan Afyonkarahisar ve Türkiye’miz olacaktır.”
“NEYİ VAAT ETTİYSEK YAPTIK”
AK Parti Milletvekili aday adayları sıra ile söz alarak kendilerini tanıttı. Tüm aday adaylarından 2 dakikalık konuşma süresini geçmemeleri ricasında bulunuldu. İlk konuşan aday adayı AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal oldu. Özkal, “İlimizden 44 milletvekili aday adayı başvuru yaptı. Bu bizim için büyük bir zenginlik ve gurur vericidir. Yarın şehrimizde temayül yoklaması yapılacak. Ancak ben farklı bir şehirde görevli olduğum için katılamayacağım. 21 Mayıs’ta aday listeleri açıklanacak. Biz her zaman aday adaylarımızla çalışmaya devam edeceğiz. İki buçuk yıldır mevcut milletvekili olarak görev yaptığımız süreçte gerçekten cumhuriyet tarihine not düşecek birçok işe imza attık. Biz çok önemli bir süreç yaşadık. Öncelikle Sayın Başbakanımız seçim beyannamesinde verdiği vaatleri hepsini 6 ayda yerine getirdi. Bunun içinde TBMM sabahlara kadar çalıştı. Seçim beyannamesinde ne vaat ettiysek hepsini bitirdik” dedi.
“İDDİASI OLMAYAN BU YOLA ÇIKMAMALI”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, toplamda beşinci kez Milletvekili aday adayı olduğunu, kime neyin nasip olacağını Allah’ın bildiğini söyledi Özkaya, “Kime neyin nasip olacağını bir tek Allah bilir. İyi olması için arzu edilir. Bir noktaya gelmek için gayret sarf edilir. Bu çok önemlidir. Hırsla çalışmak gerekir ancak hırsı aklının önüne geçenlerin hepsi mutlaka kazaya uğrarlar. O sebeple hırsı akılla kontrol etmek gerekir. Siyaset bir iddia işidir. İddiası olmayan adamlar bu yola çıkmamalıdır. Memleketine, milletine, çevresine hizmet edeceğim iddiası olmalıdır. Afyonkarahisar’da 44 kişiden 6 kişi aday olacak. Nasibe inanacaksınız. Aday olamadığında eğer gerçekten samimi bir partili ise mutlaka çalışacaktır. Dört defa geldim. Her defasında yeni bir tecrübe edindim. Ne kadar çok mücahit olduğunu söyleyenlerin listede kendini görmediğinde farklı bir çalışma içerisine girdiğini gördüm. Yiğitlik, vatanseverlik ve particilik İşte o gün belli oluyor” diye konuştu.


ADAY ADAYLARI SIRAYLA SÖZ ALDI
AK Parti Milletvekili aday adayı Abdullah Sancak, adaylık listesine girip seçilmesi halinde ilin tarım ve hayvancılık sorunlarının çözümü için uğraşacağını söyledi. Milletvekili aday adayı Ahmet Koca, dava için birarada olma adına 2002 yılından beri her türlü çalışmaları, gayretleri sürdürdüğünü söyledi. Milletvekili aday adayı Ahmet Sarıdere, siyasi hayatına RP’de İl Gençlik Kolları Başkanı olarak başladığını belirtti. Sarıdere, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında bir nefer olarak gönül verdiği davaya hizmet etmek istediğini söyledi. Aday adayları Arife Tosun Sargın, Aynur Gücenmez’in ardından Canser Kuzu kendisini tanıttı. Kuzu, “Gazeteci olarak ilimizi ve ilçelerimizi gerçek anlamda iyi tanıyorum. Heyecan, aşk ve şevkim hiç bitmesin diye dua ediyorum. Çok faydalı olduğuma inandığım için aday adayı oldum. Sonuna kadar çalışacağım. 6-0 olma ihtimalimiz hiç sürpriz değil. İnşallah 24 Haziran’da tarih yazacağız” diye konuştu.
ADAY ADAYLARINDAN ÇALŞIMA SÖZÜ
AK Parti Milletvekili aday adayı Cengiz Sağlam, listede olmasa da çalışacağına namusu ve şerefi üzerine söz verdi. Sağlam, “Ben Afyon’un tüm teşkilatlarını dolaşıyorum. Artık millet yeter diyor. Yeter milletvekilliği senin diyorlar. 24 Haziran’da sandıkları biz patlatacağız. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu. Aday adayı Av. Fatih Beder, kutlu davanın AK Parti’nin kurulmasıyla Afyonkarahisar’dan yola çıktığını, beşinci sırada olduğu gün de birinci sıra adayı kazanacakmış gibi çalıştığını partisi için çalışmaya devam edeceğini söyledi. Aday adayı Fatih Çalışkan Avrupa’da doğan bir Türk olduğunu gurbetçiler ve tüm seçmenlere hitap edeceğini kaydetti. Fatma Doğanay,  Fatma Mert,  engelli milletvekili aday adayı nam-ı diğer “Pire Ferhat” olarak tanınan Ferhat Okcu’da kısaca özgeçmişleri hakkında bilgiler verdi. Milletvekili aday adayı Fatma Ünal, “Reisimizin dik duruşuyla kılık-kıyafetimizle birlikte Meclise davet edildik. Allah’ın izni, değerli destekçilerimizin takdiriyle inşallah Mecliste Milli Eğitim Bakanlığına talibiz” dedi. Ünal’ın ardından aday adayı Fatma Gamze Kılıç söz alarak, imar ve şehircilik çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
“SÖZ VERİYORUM TELEFONUMU KAPATMAYACAĞIM”
AK Parti Milletvekili aday adayı Galip Şanlı, adaylık listesine girip seçilmenin nasip olması halinde teşkilatların isteği doğrultusunda telefonunun kapalı olmayacağını, sorunların çözümü için gayret sarf edeceğini, teşkilatları asla unutmayacağını söyledi. Şanlı, “Söz veriyorum telefonumu kapatmayacağım. Meclis kürsüsünde tüm sorunları uzunca konuşarak çözümü için gayret göstereceğim. Son dakikaya kadar partimin emrindeyim” ifadelerini kullandı.


“AL GÜLÜM VER GÜLÜM ÜZÜYOR”
AK Parti Milletvekili aday adayı eski Milletvekili Av. Halil Ürün, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olacağını belirtti. Ürün, “Temayül yoklamasında kullanılacak oy çok önemli. Onlardan en iyi altıyı yazmalarını rica ediyorum. Eğer beni uygun görmezlerse yazmasınlar, saygıyla karşılarım. Ama geçmişteki gibi al gülüm ver gülüm, şunlar bunlar gerçekten üzüyor. Bu konuya dikkat çekmek istiyorum. Lütfen en iyi altıyı yazın” ifadelerine yer verdi.
ADAY ADAYLARI KENDİLERİNİ ANLATTI
Milletvekili aday adayı tanıtım toplantısında daha sonra sırasıyla; En genç aday adayı İbrahim Ünlüer, Av. İbrahim Yurdunuseven, İlhami Özkır, İzzet Gelişgen, Kadir Çetin, Kazım Selvi, Mahmut Niyazi Koçak, Mazlum Çetin, Mehmet Altıntaş, Mehmet Zeybek, Melek Yavuz, Murat Cem Turan, Mustafa Dinçer, Nuriye Ünlü, Osman Akbaş, Ömer Taşkapılı, Rabia Çelikoğlu, Rasime Kıpırtı Fedakâr, Recep Özgün, Saadet Selcen Hıdıroğlu, Sefa Topal, Semih Köken, Suat Sayın, Şükrü Ersoylu, Zekeriya Aslan kendileri hakkında bilgiler verdiler. Toplantı toplu fotoğrafın ardından sona erdi. Tanıtım toplantısına Milletvekili aday adaylarının yanı sıra; AK Parti İl Başkan Vekili Av. Hüseyin Sezen, Milletvekilleri Hatice Özkal ve Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, belde ve ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi