Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti’nin mart takvimi – Kocatepe Gazetesi

Mart 2019 mahalli seçimleri
AK Parti’nin mart takvimi

Mart 2019 mahalli seçimleri için AK Parti’de aday belirleme süreci devam ediyor. Seçim bölgelerinde gerçekleştirilen saha tahlillerinde sona gelindi. Vatandaşların belediyelerden beklentileri, mevcut belediye başkanlarından memnuniyet tek tek değerlendirildi. Yapılan çalışmalar rapor haline getirildi.
Kasım ayının ilk haftasından itibaren ise aday adaylığı başvurularının alınması planlanıyor. Büyükşehir ve il belediyeleri için başvurular genel merkeze yapılacak. İlçe ve belde belediye başkanlıkları için başvuruların il başkanlıklarına yapılması öngörülüyor. Başvuruların iki haftalık bir süreçte tamamlanması planlanıyor.
KOMİSYONDAN GEÇECEKLER
Belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından aday değerlendirme işlemleri başlayacak. Genel merkezde oluşturulacak komisyonlar bölge bölge tüm adayları mülakata alacak. Adaylar kendi bölgeleri için projelerini mülakat aşamasında ortaya koyacak. Her seçim bölgesi için temayül yoklaması da gerçekleşecek. Temayül işlemlerinin elektronik ortama taşınması ile birlikte daha hızlı sonuç alınması hedefleniyor. Seçim bölgeleri ilişkin saha analizleri de yine aday belirleme sürecinde etkili olacak.
ARALIK AYINDA
AÇIKLANACAK
Tüm verilerin toplanması sonrasına adaylar konusunda son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Taslak programa göre aralık ayında belde belediyelerinden başlanarak AK Parti’nin adayları açıklanacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti