Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akademisyenler bilgilendirildi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Akademisyenler bilgilendirildi

Kent Müzesi kurulum çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle
muhtarlarının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde görevli akademisyenler de kurulum çalışmalarıyla ilgili bilgilendirildi

2013 yılında geniş katılımlı bir istişare toplantısıyla başlayan kent müzesi kurma çalışmalarında, envanter toplama aşamasına kadar gelindi. Geride kalan bu süreçte yapılan ve ileride yapılması planlanan çalışmalar, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten başkanlığında geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde görevli akademisyenlere anlatıldı.
“ÇOK YÖNLÜ
ÇALIŞMALAR YAPILDI”
Toplantıda ilk olarak Sanat Tarihçisi Zatinur Tur tarafından aşama aşama kent müzesinin kurulum çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi. Slayt gösteri eşliğinde geniş kapsamlı bir sunum yapan Tur, 2013 yılında yapılan ilk istişare toplantısının ardından, çok yönlü çalışmalar yaptıklarını söyledi. Müze için halktan gelen bağışları kabul etmeye başladıklarını ifade eden Tur, halkın müzeye ilgisinin oldukça fazla olduğunu kaydetti.
ÖRTEN, DESTEK İSTEDİ
Yaşayan bir kent müzesi oluşturmak adına Türkiye’de benzeri olmayan bir proje hazırladıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ise projede Afyon Kocatepe Üniversitesi ve diğer kurumlarla işbirliğine önem verdiklerini ifade ederek, akademisyenlerden bu konuda destek istedi. Toplantının son bölümünde, projenin mimarlarından İsmail Efe, proje maketi üzerinden müzenin kapsamı ve içerisinde yer alacak bölümlerle ilgili bilgi verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti