Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Akademisyenlerin bildirisini tasvip etmiyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü
“Akademisyenlerin bildirisini tasvip etmiyoruz”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile AKÜ Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Taner Tükelay, Gazeteniz Kocatepe’ye nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarette eğitim ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini açıklayan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, geçen hafta 1128 akademisyenin ortak bir açıklamayla yayınladıkları ve Türkiye Cumhuriyeti’ni suçlayan bildiriyi tasvip etmediklerini söyledi.
ÜNİVERSİTELERE BÜYÜK KAYNAK AKTARILIYOR
Akademisyenlerin bildirisinde devleti ileri götürecek bir unsur bulunmadığına dikkat çeken Rektör Solak, “Metin içinde devletin geleceğine yönelik bir şey yok. Eleştirilecek konular varsa, biz etik değerlere uygun bir şekilde görüşlerimizi zaten üst makamlara iletiyoruz. Son 10 yılda devlet üniversiteleri olarak aldığımız desteği, şimdiye kadar hiç almadık. Bir kalemde 50 milyon, bir kalemde 100 milyon lira alınabiliyor. Onkoloji Hastanesi’nin bittiğinde toplam harcayacağımız para 131 milyon lira. 62 yaşındayım, 18 yıllık profesörüm. Bu kadar parayı ilk defa kullanıyoruz. Kim adına, devletimizin adına kullanıyoruz. Devletimizin ve hükümetimizin ortaya koyduğu imkânlardan yararlanmanın daha öncelikli olduğunu görüyorum. Ülkeye yeni sorunlar çıkarmanın gayret değil ülke aleyhine olduğuna inanıyorum. Tasvip etmiyorum. Üniversite olarak da Üniversite yönetimi olarak da tasvip etmiyoruz” dedi.
SENATO KAMUOYUNA DUYURUYOR
Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak Üniversite Senatosu’nu etkin bir şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Solak, “Biz zaten belli konularda Senatomuz’u topluyoruz. Bir şeyi önereceksek, eleştireceksek, bilgi vereceksek Senatomuz aracılığıyla duyuyoruz. Biz güzel hareketlerin gölgelenmemesini istiyoruz. Devletimizin polisi, devletimizin askeri ülkemiz adına çalışıyorlar. Benim kadromu Türkiye Cumhuriyeti Devleti vermiş. Benim bu noktaya gelmem için maddi ve manevi imkân sağlamış. Biz devletimizin temel ilkelerini, uygulamalarını yürütmekle ve üzerimize düşeni yapmakla görevliyiz. Maksimum düzeyde üretmeliyiz” ifadelerini kullandı.
3 TIBBİ AROMATİK BİTKİ DAHA
Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak şehre, topluma ve ülkeye katkı sağlamak için çalıştıklarını hatırlatan Solak, “Lavanta ile ilgili Mart ayında ikinci çalıştayımızı yapacağız. Lavantadan sonra 3 tıbbı aromatik bitki daha üretilecek Türkiye’de İnönü Üniversitesi ve biz, güneş enerjisinden kendi elektriğimizi kapatacağız. Biz ülkemize uygun, cari açığın kapanmasında katkısı olan, şehrimizin de yararlanabileceği hizmetlere imza atıyoruz. Şehrin nabzını da tutmaya çalışıyoruz. Teknopark’ın Anonim Şirketi’ni kuruyoruz, sözleşme metni Ankara’ya gitti. Sözleşme metni onaylandığı an, ‘Binamız burası, arazi burası, buyurun gelin’ diyeceğiz. Bunlar hayaldi, haftaya vereceğiz diyoruz” diye konuştu.
RANDEVU İÇİN ÇÖZÜM ARANIYOR
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin sağlık alanında önemli bir aşama kaydettiğini, Onkoloji Hastanesi’nin de Şubat ayı içerisinde devreye girmesiyle yurtdışından hastaların da merkez olarak Afyonkarahisar’ı göreceğini belirten Solak, Nükleer Tıp Merkezi’nin de Şubat ayı içinde hasta kabul etmeye başlayacağını söyledi. Hastane’de randevu ile ilgili sıkıntının yaşandığını bildiğini hatırlatan Solak, şöyle devam etti:
“Fizik Tedavi için randevu sistemi ayrı, Hastane’de randevu sisteminde internet kurallarını uygulatmaya çalışıyoruz. Göz polikliniğinde neredeyse günde 300 kişi muayene ediliyor. İstiyoruz ki hasta güzel bir mekana geldiğini görsün. İşlemleri de hızlansın. 700’e yakın taşeron işçimiz var, 130’u aşkın öğretim üyemiz var, 165 dolayında asistanımız var. Heterojen bir grup ve 3 vardiya hâlinde çalışıyor. Sağlık hizmetleri zor hizmetlerdir. Bir derse girip 45 dakika ders vermekle bitmiyor. Hayat devam ettiği sürece sağlık hizmetleri devam ediyor. Mekanizma sisteme dayalı olmalı, kişilere dayalı olmamalı.”
KOCATEPE GAZETESİ’NİN ÇİZGİSİ BELLİ
Yerel manada gazetecilk yapmanın zorluklarına işaret eden Rektör Solak gazeteniz Kocatepe’nin yayın çizgisinden övgüyle bahsetti. 51. yayın yılını kutlayan Kocatepe Gazetesi’nin hem Afyonkarahisar için, hem de Afyon Kocatepe Üniversitesi için ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Solak, “Kocatepe Gazetesi geçmişten bu yana, devletin, milletin, toplumun, kentin menfaatlerinden yana bir tutum almıştır. Rüzgara göre savrulan bir yayın aracı değildir. Yerel manada bunu sağlamak son derece güçtür. Kocatepe Gazetesi belli bir çizgisi, yayın politikası olan bir yayın kuruluşudur. Bu nedenle bizim de önem verdiğimiz bir gazetemizdir. Eleştirinin yanında, çözün önerilerinin nasıl sunulması gerektiğini, toplum menfaatine nasıl yayıncılık yapılması gerektiğinin farkında olan bir gazetedir. Afyon Kocatepe Üniversitesi özelinde, Kocatepe Gazetesi her zaman üniversitemizden yana tavır almıştır. Kişiler önemli değildir. Üniversitemiz ile kentimiz arasındaki bağa katkı sağlayan bir kurumdur. Bu nedenle başarılı yayıncılığınızın nice 51 yıllar sürmesi temennimizdir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti