Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akarçay Havzası masaya yatırıldı – Kocatepe Gazetesi

Akarçay Havzası masaya yatırıldı – Kocatepe Gazetesi
Akarçay Havzası masaya yatırıldı

Akarçay Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Projesi kapanış toplantısında, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülmekte olan ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı 1. Bileşeni kapsamında desteklenen ‘3 Pilot Havzada Nehir Havza Yönetim Planı’ dâhilinde Akarçay havzasını ilgilendiren çalışma ve faaliyetler görüşüldü. Bir termal otelde gerçekleştirilen toplantıya Vali Tutulmaz ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’nın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı üst düzey yöneticileri, Bakanlığa bağlı Bölge ve İl Müdürleri ile Akarçay Havzası çevresinde yer alan yerleşim yerlerinin yerel yöneticileri katıldı.
“AKILCI FAALİYETLER DÜZENLEMELİYİZ”
Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Akif Özkaldı, “Bu önemli bir proje 2016 yılında başladı. 2018 yılında bu projeyi başarıyla tamamladık. Büyük katkılar sağlayan başta Su Yönetimi Genel Müdürümüz olmak üzere küm kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve akademisyenlerimize teşekkürler ediyorum. Bilindiği üzere yeni yönetim sistemiyle birlikte Bakanlıklar ve Müdürlükler yeniden yapılandırıldı. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı olarak iş, işlem ve hizmetlerimizi en iyi şekilde yürütme gayreti içerisindeyiz. Ayrıca Bakanlık olarak ülkemizdeki kıt kaynaklarla daha akılcı bir yönetimle çalışma ve faaliyetleri sürdürüme gayretindeyiz. Söz konusu çalışma ve faaliyetlerimiz kapsamında su kaynaklarımızın korunması ve sürdürülmesi yönünde birçok yönetmelik, tebliğ ve genelgeler yayımlandı ve bu çalışmalarımız ise verimli bir şekilde devam etmektedir. Bu nedenle Tarım ve Orman Bakanlığı olarak yürüttüğümüz ve Afyonkarahisar’ı da içinde bulunduran çalışmaların değerlendirilmesi ve daha etkin bir şekilde şekillendirilmesi için toplantılar düzenledik. Aldığımız sonuçlar ve kararların hem Afyonkarahisar’a hem de bu bölgeye önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde olumlu geri dönüşümler elde edeceğimize inandığım çalışma ve faaliyetlerimize katkı ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
SUNUMLAR YAPILDI
Akarçay Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Projesi Kapanış toplantısı, Orman Yüksek Mühendisi Ferhat Taze ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Süleyman Kodal tarafından Akarçay Havzası Sektörel Su Tahsis Planı hakkında sunum yapılması ile sona erdi.