Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akarçay’ı kirletenlere para cezası uygulanacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Akarçay'ı kirletenlere para cezası uygulanacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında Akarçay’ın çevre temizliği için oybirliğiyle karar alındı. Buna göre Akarçay’da çevreyi kirletenlere para cezası uygulanacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında toplandı. Toplantıda Belediye’nin uyguladığı Tembih, Yasak ve Cezalar’ın 46’ncı maddesine ek yapılması, oybirliğiyle kararlaştarıldı. Alınan karara göre Akarçay Rekreasyon Alanı’nda kabuklu yemiş yiyerek çevreyi kirletmek, mangal yakmak, oltayla balık avlamak, binek hayvanları ile dolaşmak, havuzlara girmek, yüzmek, elektrikli bisiklet ve motosikletlerle dolaşmak yasaktır. Aykırı hareket edenler para cezasıyla cezalandırılacak. Ek maddede, “sevgi yolu” olarak tasarlanan İkinci Dumlupınar Caddesi’nde kaldırımları kalıcı olarak kirletenlerin de cezalandırılması öngörüldü.
TABELALAR İŞE YARAMADI
Çevre kirliliğinin önüne, levhalarla geçilemediğini belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Afyonkarahisar’da Anıtpark ve Akarçay, diğer parklarımızda kabuklu yemiş yiyenlerle mücadele etmekte zorlanıyoruz. Anıtpark’ta müzikli-ışıklı dans sistemleri yaptık. Vatandaş, heykelin önüne geliyor, çekirdek çitliyor; çitlediğini havuza atıyor. Sistemimiz fıskiyeli olduğu için delikleri tıkıyor. Çok ciddi hasar meydana geliyor. Ayrıca görüntü kirliliği meydana geliyor. Akarçay’da da insanlar yürüyüş yaparken çekirdek kabuklarını atıyor, rıhtımda insanlar oturuyor, otururken çekirdek kabuklarını atıyor. Oturma gruplarının altı da 5-10 santimetre çekirdekle doluyor. Oturma gruplarına ‘Çekirdek çitlemek yasaktır’ dedik, hiçbir faydası olmadı. 15 gündür ‘Her medeni insan gibi kabuklu yemiş yemediğiniz, çevreyi kirletmediğiniz için teşekkür ederiz’ diye yazdık. Takdiri milletimize bırakıyoruz” diye konuştu.
AYRINTILAR YARIN
GAZETENİZ KOCATEPE’DE

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti