Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akdağ’ın sağlık sistemine katkıları büyük

Akdağ’ın sağlık sistemine katkıları büyük

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın sağlık sisteminin gelişmesinde çok büyük katkı ve emekleri olduğunu belirtti

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, üniversite olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle hazırladıkları “Öncesi ve Sonrası ile 15 Temmuz Darbe Girişiminin Sağlık Sektörüne Yansımaları” konulu konferansa gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi.
“ŞEHİR HASTANELERİ KURULMADAN YURT DIŞI İNCELEMELERİ YAPILDI”
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, 11 yıl kesintisiz Sağlık Bakanlığı yaparak dünyanın en uzun süre Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Recep Akdağ’a konferans vermeyi kabul ettiği için teşekkür etti. Akdağ’ın tecrübeleri ve birikimiyle Türkiye’yi 15 Temmuz darbe kalkışmasına götüren süreci, ardından yaşananları ve sağlık sistemi bağlamındaki durumu paylaşacağını belirten Okumuş, “Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a ve katılımcılara teşrifleri nedeniyle teşekkür ediyorum. 2006 yılının başında Sağlık Bakanımızın talebiyle Ankara-İstanbul gibi büyük şehirlerimizde kurulacak hastaneler için o zaman şehir hastanesi olarak ifade edilmeyen bu hastaneler için yurt dışına ABD veya Houston’a gidecek bir heyet, sağlık merkezlerini ziyaret edecek bir ekip kurulacağı telefonla bildirilmişti. Orada neler yapıldığı, sağlık sisteminin nasıl olduğu gözlem yapma, tecrübenin aktarılması amaçlanmıştı. Bu heyete de yoğun bakım ve çocuk sağlığı tedavisi için beni davet etmişlerdi. Bende seve seve katılmıştım.” dedi.
“ŞEHİR HASTANELERİNİN
MİMARI RECEP AKDAĞ’DIR”
Söz konusu inceleme gezisinde birçok sağlık merkezi ve hastaneye ulaştıklarını anlatan Okumuş şöyle konuştu: “İnceleme gezisinde bir hastane nasıl olmalı, klinikler nasıl olmalı şeklinde ciddi bir tecrübe paylaşımı oldu. Bu gezi ve çalışmaya ait tüm verileri ve dosyaların hepsini arşivci özelliğimden dolayı sakladım. Bir hastanenin her açıdan nasıl olması gerektiğiyle ilgili biz orada değerlendirmeler yapmıştık. Pek çok hastanede özellikle Texas Çocuk Hastanesine gerçekten gıpta ile bakmıştım. Tüm sistemi fotoğrafladık, gezdik gördük. Neler yapılabileceğini heyeti oluşturan hocalarımızla birlikte incelemiştik. Orada değerlendirmeler yapıldı. Dönüşte raporlar hazırlandı. O raporları da hala saklıyorum. Ziyaret ettiğimiz Texas Çocuk Hastanesine nasip oldu 1 yıl sonra çalışmaya gittim. Hayranlıkla baktığımız hastanelerdi. 2006-2007 süreci üzerinden yaklaşık 13 yıl geçti. O hayranlıkla baktığımız hastanelere, o yoğun bakımlara, şu anda o merkezlere yatak kalitesinden, hizmet üretme açısına baktığımızda çok daha fazlasına sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hayalim’ dediği bu şehir hastanelerinin mimarı Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ hocamızdır. Bize o dönemde destek vermiştir. Bu hale gelmemizde kendisinin gerçekten çok fazla emeği var. Sekiz yıl başhekim olarak sonrasında da Sayın Bakanımızla Genel Müdür olarak bakanlıkta çalışma fırsatı buldum. Kendisinden çok şey öğrendim. Bu vesile ile şükranlarımı esirgemeden ve abartmadan sunuyorum. Eğiticiliğin ve yöneticiliğin ne olduğunu kendisinden öğrendim. Sağlık sisteminin gelişmesinde çok büyük katkı ve emekleri vardır.”