Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akgün’den Aile Hekimi uyarısı – Kocatepe Gazetesi

Akgün’den Aile Hekimi uyarısı – Kocatepe Gazetesi
Akgün'den Aile Hekimi uyarısı

Halk Sağlığı İl Müdürü Uzman Doktor Lütfi Akgün, vatandaşların kayıtlı olmadıkları Aile Hekimi’nde tedavi olmak için ısrar etmemeleri gerektiğini kaydetti

Halk Sağlığı İl Müdürü Uzman Doktor Lütfi Akgün, Afyonkarahisar’da 11 Ekim 2010 tarihi itibariyle Aile Hekimliği uygulamasına geçildiğini belirtti. İl genelinde 38 Aile Sağlığı Merkezi’nde 200 Aile Hekimi’nin çalıştığını kaydeden Akgün, “İl genelinde her Aile Hekimi ortalama 3500 kişiye hizmet vermektedir. Aile hekimi, kendisine kayıtlı kişilere sağlık hizmeti vermekle yükümlüdür. Bu nedenle aile hekimliği uygulamasında, vatandaşlarımızın uygulamadan sorunsuz bir şekilde yararlanması için istedikleri bir Aile Hekimine kayıt yaptırmaları şarttır. Vatandaşlar, aile hekimini bölge sınırlaması olmaksızın serbestçe seçebilir. Aile hekimi değişikliği kişilerin talebi üzerine, hizmet almak istediği aile hekimince yapılır” dedi.
KAYIT ZORUNLU
Afyonkarahisar’da ikamet edenlerin istedikleri bir Aile Hekimi’ne kayıt yaptırabileceklerini söyleyen Akgün, “Ancak ikamet amacıyla gelmeyip, geçici bir süre için (yurt içi veya yurt dışından turistik amaçlı ziyaret, akraba ziyareti v.b) ilimize gelen kişiler, sağlık hizmeti almaya ihtiyaç duyduklarında, geçici olarak bulundukları yere yakın olan bir Aile Hekiminden misafir olarak sağlık hizmeti alabilirler. Misafir hastaların sağlık hizmeti alabilmesi için, hizmet aldıkları Aile Hekimine kayıt yaptırmasına gerek yoktur.
İlimize öğrenim amacıyla başka illerden gelen öğrenciler, uzun süre ikamet edecekleri için misafir hasta kapsamında değildir. Öğrencilerin sorunsuz bir şekilde sağlık hizmeti alabilmesi için, istedikleri bir Aile Hekimi’ne kayıt yaptırmaları zorunludur” diye konuştu.
ISRARCI DAVRANILMAMALI
Akgün, şöyle devam etti:
“Alış-veriş merkezi ve kamu kurumlarında işi olduğu için şehir merkezine gelen vatandaşlarımızın bu bölgedeki Aile Sağlığı Merkezlerine kayıtlı olmadıkları halde, buradaki Aile Hekimlerinden hizmet talep ettikleri ve bu konuda ısrarcı oldukları görülmektedir.
Sağlık hizmeti sunumunda aksaklık yaşanmaması için; vatandaşlarımızın acil haller ve misafirlik gibi durumlar dışında kendi Aile Hekimi’nden sağlık hizmeti alması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için, kayıtlı olmadıkları aile hekiminden hizmet almak konusunda hassas davranmaları ve ısrarcı olmamaları büyük önem taşımaktadır.” (Kocatepe)