Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akılcı ilaç kullanımı için eğitim

Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal
Akılcı ilaç kullanımı için eğitim

Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal Eylem Planı 2014-2017 kapsamında; İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle 30-31 Mayıs 2016 tarihlerinde, Afyonkarahisar Merkez İlçe, Bolvadin ve Dinar İlçelerinde ilimiz Aile Hekimlerini bilgilendirmek amacıyla “Akılcı Antibiyotik Kullanım Eğitimi” düzenlendi.
Ülkemizde akılcı olmayan ilaç kullanımı ilaç etkileşimlerine, hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine ve tedavi maliyetlerinin artmasına neden olduğu gerekçesiyle doğru ilaç kullanımı konusunda farkındalığın oluşturulmasında hekim, eczacı ve bu konuda hizmet veren sektörün “Akılcı İlaç Kullanımı” konusunda toplum bilincini arttırmaya yönelik desteğinin bulunmasına önem veriliyor.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde görev yapan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Güle Aydın ve Uz. Dr. Zerrin Aşçi tarafından Afyonkarahisar’da görev yapan Aile Hekimlerine Enfeksiyon hastalıkları ve bu hastalıklara karşı kullanılacak antibiyotikler hakkında eğitim verildi. Ayrıca vatandaşların Akılcı İlaç kullanımı konusunda bilinçlendirilmesine yönelik olarak Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından halk eğitimleri düzenlendiği bildirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti