Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AKP’Lİ BAŞKANLARA GEÇMİŞ OLSUN

Biz, salgının artarak devam ettiği bir dönemde, seyirci ile yapılan AKP kongrelerinin ateşe körükle gitmek olduğunu ifade ettiğimizde, AKP yöneticileri her türlü tedbirin alındığını, yatay çekimler nedeniyle böyle algılandığını söylüyorlardı. AKP Kongresine Afyonkarahisar delegesi olarak katılan sayın Burhanettin Çoban’ın ardından, AKP İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın da testi pozitif çıktı. Öncelikle her iki başkanımıza da geçmiş olsun diyorum. Artık siz, o bahaneleri külahımıza anlatırsınız. Demek ki neymiş, Corona Virüs lokantada, kafede, düğünde, alışverişte bulaştığı gibi “Lebalep dolu” AKP kongrelerinde de bulaşıyormuş. Hem size, hem de sizin sayenizde tüm ülkemize.

 

ÇUVALLADIK

 

Salgın hiç olmadığı kadar hızla yayılmaya devam ediyor. Bir yılı aşkın süreden beri devam eden mücadeleye(!) rağmen şu anda ilk günden daha kötü durumdayız. Hem vaka sayımız hem de kayıplarımız artıyor. Başlangıçta birileri hem kendilerini, hem de toplumu avutarak(!), sayıları gizleyerek salgını yönettiğini zannetmişti. O dönem maske dağıtmayı beceremedik şimdi de salgını kontrol altına alacak tedbirleri almayı, aşılamayı beceremiyoruz. Mesela, 21.00 da sokağa çıkma yasağı koyuyor, ancak 22.00’deki muhtemelen lebalep dolu camilerde Teravih namazını serbest bırakıyoruz. Sonra karar değiştiriyoruz. Maalesef bilimin gösterdiği yolda bir pandemi, mücadelesi ol(a)madı. Sadece algılar üzerinden bir süreç yürütüldü. “Üstelik “Lebalep” dolu salonlarda, omuz omuza cenazelerle halka, salgının önemli olmadığı yolunda subliminal mesajlar iletildi”. Türkiye şu an, nüfusa göre vaka sayısında Avrupa ve Dünya birincisi olduğu gibi Meksika, Peru ve Macaristan’dan sonra en yüksek Vaka-Ölüm oranına sahip olan ülke. Sağlık Bakanlığı’nın resmi rakamlarına göre 17 Mart 2020 tarihinden bugüne 32.476 ölüm varken, Prof Dr. Onur Baş’a göre gerçek rakam bunun çok üzerinde ve en az 89.315. Hepimizin gördüğü üzere işler kötüye gidiyor. Artık bir şeyler yapmak lazım. Hem de hemen.

 

AFYONKARAHİSARDA DURUM

 

İlimizdeki vaka sayısı da son hafta %118 artış göstererek (sayılar günden güne değişmekle birlikte) 1129 oldu. Afyonkarahisar halen çok yüksek riskli grupta yer alıyor. Haritada Kırmızı renkteyiz.

Afyonkarahisar komşu illerimiz arasında yüzbin kişiye düşen vaka sayısında dördüncü sırada ancak komşu illere göre aşılama hızı en yavaş olan illerden biri Afyonkarahisar. Nüfusun %75’inin 2. doz aşısının tamamlanacağı tarih 03.04.2022 olarak tahmin ediliyor. İlimizde halen nüfusun %90.26’sının aşısı tamamlanmadı. Yani bu hızla gidersek 1 yıl sonra il nüfusumuzun ancak dörtte üçü aşılanmış olacak. Bütün bunlar ülkemizi ama özellikle Afyonkarahisar’ı zor günlerin beklediğini gösteriyor. Aşılamada neden çok gerilerde kaldığımızla ilgili olarak İl sağlık Müdürümüzün açıklamasını bekliyoruz..

 

MERKEZ BANKASI HARİÇ, TÜM İŞYERLERİ KAPANMALI

 

Çözüm için iki yol var. Ya iktidarın küçük ortağının “partileri kapatalım, Anayasa Mahkemesini kapatalım” dediği gibi Korona’yı da kapatalım (!), ya da bilimin gereğini yerine getirip virüsün yayılımını engellemek için tam kapanma işlemlerine başlayalım. Ancak esnafın, çalışanların, emeklinin, emekçinin, çiftçinin velhasıl bu ülkede yaşayan herkesin ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığı bir tam kapanma. Özetle yaşadığımız ekonomik kriz nedeniyle kefen parasını bile harcadığımız bir dönemde karşımıza çıkan ve biz hazırlıksız yakalayan pandemiyle mücadele için Merkez Bankası hariç tüm işyerleri kapanmalı.
Son Söz; “İlimden gidilmeyen yolun sonu, karanlıktır.” Hacı Bektaş-ı Veli

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER