Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AKP’nin israfına dağ taş dayanmıyor”

“AKP’nin israfına dağ taş dayanmıyor”
“AKP'nin israfına dağ taş dayanmıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz aldı. Milletvekili Köksal, “AKP’li yöneticilerin araç ve kırtasiye giderlerine göz atalım. Bakalım ki israfı görelim, israfınıza dağ taş dayanmıyor çünkü. Bakın, Maliye Bakanlığının Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2017’nin Ekim ayına kadar devlet kasasından taşıt kiralamaya 5 milyon lira, bu araçların yakıt giderlerine 4,5 milyon lira, kırtasiye ve büro malzemesi alımı için de 314 milyon lira harcanmış durumda. Maliye Bakanlığının Bütçe Tasarısında köprü, otoyol ve tünel geçişi için verdiği garanti araç sayısı ve şehir hastaneleri için garanti hasta sayısına karşılık bütçede 6,2 milyar liralık fon ayrılmış durumda” diye konuştu.
2019’DA ZAFER
CHP’NİN OLACAK
Halka ayrılması gereken paraların yandaş müteahhitlere aktarılacağına dikkat çeken Köksal, “Memura, işçiye, emekliye yapılacak maaş zamları eğitime, sağlığa, sosyal güvenliğe ayrılması gereken paralar, işsiz gençlerimize iş olanağı sağlayabilecek istihdama yönelik yatırımlar maalesef 25, 30 sene boyunca yandaş müteahhitlere ve işletmeci şirketlerin cebine gidecek. Kısacası ekonomi AKP ve yandaşları için sütliman ama vatandaş için perperişan. Genel Başkanınız sizin başarısızlığınızla ilgili ‘Metal yorgunluğu var’ diyor. Ben de şu ekonomi verilerine bakıp diyorum ki: O metali 2019 seçimlerinde sandıkta biz bükeceğiz” dedi.
ENGELLİ ARABASINDAN
BİLE VERGİ
AKP’nin olağanüstü bir borçlanma yetkisi istediğini, bunun da ülkeyi felakete sürükleyeceğini söyleyen Milletvekili Köksal, “Merak ettiğim bir şey var: ‘Millî gelir arttı’ diyorsunuz, ‘Yatırımlar ulusal gelirin yüzde 28’ine ulaştı’ diyorsunuz ama her ne hikmetse engelli arabası olanlardan bile vergi almaya kalkıyorsunuz. Büyük gelir elde edenlerin yerine ekstra vergileri dar gelirliye yüklüyorsunuz. Ekonomi bu kadar iyiyse, durumu kötü olanın vergi yükünü artırmak niye? ‘Ekonomi uçuyor’ diyorsunuz, bakın, Kasım 2002’de dolar 1,67 iken, bugün 3,88 lira. Çeyrek altın Kasım 2002’de 29 lirayken, bugün 270 lira. Benzin Kasım 2002’de 1,64 iken bugün 5,50’yi geçmiş durumda” ifadelerini kullandı.
YURTTAŞI FAKİRLEŞTİRİP ÖVÜNÜYORSUNUZ
Milletvekili Köksal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ekonomi iyi diyorsunuz, Ağustos 2017 verilerine göre, kapanan şirket sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 105 oranında artmış gözüküyor. Ekonomi iyi diyorsunuz, 2016 yılı Ocak-Eylül dönemi bütçe açığı 12 milyar lira iken bugün, 2017 yılı Ocak-Eylül dönemi bütçe açığı 31,6 milyar lira olmuş. Ekonomi iyi diyorsunuz, akaryakıttan yüzde 60’ın üzerinde niçin vergi alıyorsunuz? Ekonomi iyi diyorsunuz, açlık sınırının 1.544 lira olduğu, yoksulluk sınırının 5.030 lira olduğu bir ülke olduk. 20 milyon yurttaşımız yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ekonomi iyi diyorsunuz, icra daireleri ful çekiyor. Ekonomi iyi diyorsunuz, 2016 yılı sonunda hanelerin kredi borçları 457 milyara ulaşmış durumda. Ekonomi iyi diyorsunuz, 2014 yılında 3 milyon 5 bin 898 haneye bedava gıda ve kömür yardımı yapılırken bu sayı 2016 yılında 3 milyon 154 bin 69’a çıkmış durumda. Üstüne üstlük sosyal yardımları artırmakla övünüyorsunuz yani bir anlamda kendi yurttaşını fakirleştirip yardımlara muhtaç hâle getirdiği için övünen bir iktidar var karşımızda. Ekonomi iyi diyorsunuz, Çin’den 5 milyar dolar kredi talebinde bulunuyorsunuz. Ekonomi iyi diyorsunuz, her gün birçok küçük esnaf kepenk kapatıyor, memur, işçi 2 çocuğunu okutabilmek için kılı kırk yarıyor bu ülkede.”