Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ, Afyon’un termalini Bakü’de tanıttı

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ, Afyon'un termalini Bakü'de tanıttı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar’ın sağlık ve termal turizmini Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de katıldığı fuarda tanıttı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “19. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı”nda (BIHE 2013-Sahiyye Sergisi), aralarında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) de bulunduğu 22 kuruluş ve 30 kişilik heyet ile yer alan Türkiye’nin sağlık turizmi tanıtıldı. Dünyanın 17 ülkesinden 130 katılımcının yer aldığı Fuara AKÜ’yü temsilen Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ile Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Murat Ulaşlı katıldı. Türk Heyeti, BIHE 2013 ile birlikte eşzamanlı düzenlenen “Sağlık Turizmi ve Güzellik Fuarı”nda da yer aldı.
101 AZERİ ÖĞRENİM GÖRÜYOR
Açılış töreninde bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye’de 175 üniversitede 48 bin yabancı öğrenci bulunduğunu belirterek, Türkiye’de 4 bin dolayında Azerbaycanlı öğrencinin bulunduğunu, bunun 101’inin Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü söyledi. Yine Prof. Dr. Solak Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında Bakü Tıp Fakültesi’nden uzmanlık eğitimi alanların Üniversitemiz Tıp Fakültesinde bilgi ve görgülerini arttırmak amacıyla kısa süreli kurs ve eğitim programlarına katılmaya başladıklarını ifade etti. Halen Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Dr. Veliyev İlkin Hilaloğlu bu amaç doğrultusunda çalışmaktadır. “İki devlet bir millet anlayışı ile doktorlarımız daima birlikte çalışacak, tecrübelerini paylaşacaklardır. Türkiye’de 50’yi aşkın akredite hastane bu yöreden gelecek olan kardeşlerimize hizmete hazırdır” dedi.
TÜRKİYE’YE DAVET ETTİ
Üniversite-termal otel işbirliği konusunda örnek bir model geliştirdiklerini, termal otellerde konaklayan yerli ve yabancı turistlerin herhangi bir sağlık sorunuyla alakalı üniversite hastanelerinden kolaylıkla hizmet alabildikleri bir uygulamayı organize ettiklerini belirten Prof. Dr. Solak, Azerbaycan’ın son yıllarda sağlık turizmi alanında ülkemiz için önemli bir pazar haline geldiğini ve yılda yaklaşık 20 binden fazla Azerbaycanlının ülkemizin muhtelif hastanelerinde tedavi olduğuna dikkat çekerek, Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin termal turizm merkezi olarak tanındığını belirtti ve “Fuarda geniş katılımla ülkemizin ve Afyonkarahisar’ın sağlık turizmi imkânlarını tanıtıyoruz. Sağlık tesislerimizden yararlanmak isteyen Azerbaycanlıları ülkemize davet ediyoruz” diye konuştu.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 1 Kasım tarihinde Bakü Matbuat Merkezi’nde düzenlenen “Azerbaycan-Türkiye Sağlamlık Turizminin İnkişafı Perspektifi” konulu toplantıda da bir konuşma yaparak, Afyonkarahisar ili ve AKÜ bünyesinde sürdürülen termal sağlık turizmi çalışmalarıyla ilgili katılımcıları bilgilendirerek, hasta ve termal turizm için arzu edenleri Afyonkarahisar’a davet etti. (Kocatepe Haber Merkezi)