Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ Almanya ve Belçika’da tanıtıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ Almanya ve Belçika'da tanıtıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şentürk, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Sarıışık ve Afyon Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Türker Göksel’den oluşan heyet, 6-15 Nisan 2012 tarihleri arasında bir dizi konferans vermek ve toplantılarda bulunmak üzere gittikleri Almanya ve Belçika’da çalışmalarını tamamlayarak yurda döndüler

ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ
KONGRESİNİN TANITIMI YAPILDI
2012 yılı içinde AKÜ tarafından; 13-15 Aralık 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan “MERSEM’2012 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi” ve 6-9 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi”nin tanıtımını gerçekleştiren heyet, kongrelerin Avrupalı paydaşlarına her iki kongre hakkında da ayrıntılı bilgi verdiler. Heyet üyeleri, AKÜ’ye yabancı uyruklu öğrencilerin kabulü ile ilgili Hamburg, Brüksel ve Köln (Niederkassel-Lülsdorf) şehirlerinde geniş katılımlı, ilgi ile takip edilen konferanslar gerçekleştirdiler. Hamburg, Neumünster, Kiel, Lübek, Berlin, Hannover, Hamm, Köln, Brüksel ve Köln (Niederkassel-Lülsdorf)’ta temaslarda bulunan Afyon Kocatepe Üniversitesi heyeti bu ziyaretler esnasında Hamburg’da Anılar FM’de yapımcılığını Rıza Atamtürk’ün yaptığı canlı radyo programına katılarak, yabancı uyruklu öğrencilerin kabulü odaklı dinleyenlere üniversitemizi tanıtıcı bilgiler verip, soruları cevaplandırdılar.
GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
AKÜ heyeti Internationale Berufsbildung, Beratung, Forschung und Entwicklung (IBBFE) işletme müdürü Afyonkarahisar’lı iş adamı Ahmet Karanfil ile Hamburg, Neumünster ve Kiel’de gelecekte gerçekleştirilecek LdV projelerinin alt yapısının hazırlanması noktasında görüş alışverişinde bulundular. Gerçekleştirilen görüşmelerin sonrasında heyet üyelerinden Doç. Dr. Ali Sarıışık ve Öğretim Görevlisi Türker Göksel tarafından, Hamburg Türk Federasyonu’nda geniş katılımlı bir kitleye “Gençlerde Kişisel Gelişim ve YÖS” konulu konferans verildi. Hamburg’da STEINRAY Firması yetkilisi Yakup Okreme’ye MERSEM’2012 odaklı ziyaret gerçekleştiren heyet üyeleri, aynı ziyaret kapsamında Yusuf Okreme’nin Solar und Elektroanlagen (Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi) konulu projesi hakkında da ayrıntılı bilgi aldılar.
ORTAK ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Almanya’nın Lübek şehrinde 19 Mayıs Türkiye Gençlik ve Halk Kültür Merkezinde başkan Remzi Uysal ile kahvaltıda bir araya gelen üniversite heyeti, gençlik projelerinde ortak çalışmalar gerçekleştirme kararı aldılar. Hamburg-Leuphana Üniversite’sinde Prof. Dr. Anthimos Georgiadis ile MERSEM’2012 ve gelecek yıllarda proje üretilmesi noktasında görüşmeler gerçekleştirildi. Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nu da Berlin’deki makamında ziyaret eden heyet üyeleri, yurt dışında planladıkları projeler konusunda ve AKÜ’nün bugüne dek gerçekleştirdiği yurt dışı projeler noktasında büyükelçiyi bilgilendirdiler. Takip eden gün ise yine Berlin’de Başkonsolos Mustafa Pulat ile bir araya gelen Kocatepe Üniversitesi heyetine bu ziyaret esnasında eğitimini AKÜ’de sürdüren Senem Çalışkan’ın velisi İzzet Çalışkan da eşlik etti. Son derece sıcak ve samimi geçen görüşmeler sonrasında önemli ve verimli bilgi paylaşımları yaşandı.
PROJELER MASAYA YATIRILDI
Berlin’deki programını tamamlayan heyet üyeleri, Leibniz Hannover Üniversitesi AR-GE merkezini ziyaret ettiler. Bu görüşmeler esnasında Prof. Berend Denkena koordinatörlüğünde Dipl.-Ing. Benjamin Konopatzki ve Dipl. -Ing. Florian Seiffert ile birlikte MERSEM’2012 ve diğer projeler perspektifli görüşme gerçekleştirildi. Üniversite temsilcileri bu incelemeler sonrasında konuyla ilgili akademisyenleri “MERSEM’2012 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi”ne bildiri sunmaları bağlamında davet ettiler. Kardeş şehir Hamm’da da temaslarda bulunan heyet üyeleri, gelecekte gerçekleştirilebilecek proje konularını masaya yatırma imkânı buldular. Daha sonraki gün Köln’de Avrupalı Demokratlar Birliği Başkanı Hasan Özdoğan’ı birliğin genel merkezinde ziyaret eden öğretim üyeleri ortak projeler geliştirme konusunda fikir birliğine vardılar. Brüksel’de Belçika Aktif Dernekler Federasyonunun merkezinde “Gençlerde Kişisel Gelişim ve YÖS” konulu konferans veren üniversite heyeti, Avrupa Parlamentosu’nun Bulgaristan üyesi milletvekili Metin Kazak ve milletvekili Mahinur Özdemir ile görüşmeler gerçekleştirdiler.
BİR DİZİ ZİYARETTE BULUNDULAR
Bu görüşmelerin hemen sonrasında Bürüksel Başkonsolosu Mehmet Poroy ile görüşen heyetin bir sonraki ziyareti ise Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı ve Kamerun Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan oldu. Brüksel’deki ziyaret programında Yunus Emre Vakfı Müdürü Rahmi Göktaş ve Müdür Yardımcısı Dr. Ali Köse ile gerçekleştirilecek projeler perspektifinde görüş alışverişinde bulunan üniversite heyeti, Brüksel’de faaliyetlerini sürdüren Afyon Evi’nde İş Adamı Ali Aktan ile yeni proje fikirleri perspektifli görüşmeler gerçekleştirip, planladıkları programın genel değerlendirmesini yapma imkânı buldular. Yurt dışı programının son gününde ise Köln Niederkassel-Lülsdorf’da “Gençlerde Kişisel Gelişim ve YÖS” konulu konferansı Diyanet İşleri Başkanlığı Selimiye Kültür Evi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirdiler. (Kocatepe)