Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ Devlet Konservatuarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi açılıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ Devlet Konservatuarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi açılıyor

Kendi alanında ilk ve tek olma özelliği taşıyan “Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi”, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü ile Alimoğlu Kültür, Sanat ve Araştırma Derneği (AKSAM) arasında müze kurulmasına ilişkin 8 Nisan 2013 tarihinde imzalanan protokol kapsamında sanatseverlere kapılarını açacak

Afyonkarahisar ili ve bölgede olduğu kadar, ülke çapında da müzik ve müzecilik alanında büyük bir boşluğu dolduracak olan “AKÜ Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi”, 30 Eylül 2013 Pazartesi günü, saat 18.45’te, AKÜ Devlet Konservatuvarı Binası içerinde yapılacak açılış töreniyle hizmete girecek.
AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Devlet Konservatuvarı Binası önünde AKSAM Türk Halk Oyunları Topluluğu tarafından yapılacak gösterinin ardından müze açılışı ve kokteyl düzenlenecek. Program, aynı gün saat 20.30’da AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun icra edeceği “Amir Ateş Besteleri Konseri” ile devam edecek. Besteci Amir Ateş’in bizzat katılacağı konsere Melihat Gülses de konuk sanatçı olarak seslendireceği şarkılarla renk katacak.
Bölgenin en kapsamlı müzik müzesi olma misyonuyla hizmet verecek müzede sergilenecek enstrümanların büyük bölümü, Afyonkarahisarlı işadamı İbrahim Alimoğlu’nun özel koleksiyonundan oluşuyor. Diğer özgün müzik aletleri ise yurdun ve dünyanın çeşitli bölgelerinden derlenmiş bulunuyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti