Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ, Erasmus+ programında hibe alan üniversiteler arasında

Programa AKÜ Rektör Vekili
AKÜ, Erasmus+ programında hibe alan üniversiteler arasında

Programa AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İsa Sağbaş, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ayhan Erol, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Erasmus+ programının 30 yıldır insanlara fırsatlar sunduğunu ve kişilerin kültürel becerilerini geliştirmekte büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Erasmus+ programının gelişmesi ve yaygınlaşması için AKÜ ile birlikte çalıştıklarını dile getiren Yalçın, “Bu sene Afyonkarahisar’da resmi ve özel okul ve kurumlarımızın kabul edilen proje sayısı 23’tür. Bu 23 projeye Avrupa Birliği hibe katkısı yaklaşık 1 Milyon Avrodur. Bu yıl Erasmus+ programıyla 15 farklı AB ülkesine ilimizden 300’den fazla öğrencimiz 200’den fazla da öğretmenimizin hareketliliği gerçekleşecek. Bu programları gerçekleştirmekteki amacımız Türkiye’deki 81 il içerisinde AB projelerinde Afyonkarahisar’ı ilk 10’un içerisine sokmaktır” diye konuştu.
25 BİLİMADAMI AFYON’U ZİYARET ETTİ
AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İsa Sağbaş ise AKÜ Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünün 2005 yılından beri Erasmus ve Erasmus+ kapsamında birçok proje ve ortaklıklara imza attığını kaydetti. AKÜ’nün Erasmusla 2005 yılında tanıştığını söyleyen Sağbaş, “2005-2017 yılları arasında Avrupa ülkeleri ile olan hareketlilikte 1259 KA103 anlaşması yapılmış olup şuan 697 aktif ortaklık anlaşması ile eğitim öğretime devam edilmektedir. KA107 Erasmus+ ortak ülkeler hareketliliğine ise 2015 yılında geçilmiş olup üniversitemiz bu program kapsamında hibe alan ilk üniversitelerden biri olmuştur” dedi.  Bosna-Hersek, Kosova, Kazakistan, Malezya, Ukrayna, Cezayir, Arnavutluk ve Moldova gibi ülkelere program kapsamında hareketlilik olduğunu söyleyen Sağbaş, “25 akademik personel Afyonkarahisar’ı ve üniversitemizi ziyaret etmiş olup 40 akademik personelimizde anlaşmalı olduğumuz bu ülkelere ziyaret gerçekleştirmiştir” diye konuştu.
2005-2017 yılları arasında KA103 Erasmus+ hareketliliği kapsamında 1030 öğrencinin anlaşmalı ülkelerdeki üniversitelerde bir veya iki dönem öğrenim gördüğünü söyleyen Sağbaş, sözlerine şöyle devam etti:
“120 yabancı öğrenci yine bir veya iki dönem üniversitemizde öğrenim görmüşlerdir. Yine KA103 Erasmus+ hareketlilik programı altında 612 öğretim elemanımız ders verme ve personel eğitimi programından faydalanmış, 184 öğretim elemanı da aynı kapsamda yurtdışından üniversitemize gelmiştir. Üniversitemiz 2005-2017 yılları arasında Leonardo Da Vinci projeleri, Grundtving ortaklıkları, Gençlik Projeleri ve KA2 projelerinde birçok ortak çalışmaya imza atmıştır. Yapılan tüm bu çalışmalar sonunda anlaşmalı olduğumuz ülkelerin üniversiteleri ile sadece bilgi paylaşımında bulunmuyor aynı zamanda kültürel farklılıklarımızla uyum içerisinde çalışmanın hazzını duyuyoruz.”