Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ; genç, dinamik ve nitelikli üniversite

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)
AKÜ; genç, dinamik ve nitelikli üniversite

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi 15.dönem mezunlarını vererek, 64 öğrencisini veteriner hekimliğe uğurladı.
Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 2015-2016 yılı Veteriner Fakültesi mezuniyet törenine Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çiçek, Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Birdane ile beraber çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci aileleri katıldı.
Törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çiçek, AKÜ Veteriner Fakültesi’nin sahip olduğu öğretim elemanı kadrosu, eğitim binası,  AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, araştırma ve uygulama çiftliği, süt işleme ünitesi ve teşhis analiz laboratuvarı ile çok yönlü bir fakülte hüviyetine kavuştuğunu belirtti. Veteriner fakültelerinin hayvan sağlığı hizmetlerinin yanı sıra hayvansal üretim ve verim artışına katkılar sağladığını da belirten Çiçek, “Bu amaç doğrultusunda fiziki koşullarımızı geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kurulduğu günden beri her gün sahip olduğu imkânlara bir yenisini ekleyen fakültemizde bu yıl da bazı gelişmeler yaşanmış ve yaşanmaya devam etmektedir. Bu kapsamda uzun süredir kullandığımız fakülte öğrenci laboratuvarlarının mevcut şartları tamamen yeniledik. Ayrıca eğitim öğretim kalitemizi yükseltmek için daha önce Avrupa Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları Birliği tarafından geçirdiğimiz akreditasyon sürecinin ikincisini de bu yıl içerisinde tekrarlayacağız” dedi. Öğrencilerin önemli noktalara gelmesinde öğretim elemanlarının büyük destekleri olduğunu dile getiren Çiçek, “Hocalarımız öğrencilerimize sadece mesleki alanda değil, yaşamları için de rehberlik yaptılar. Onların bir veteriner hekim olarak yetişmelerinin yanı sıra, bir insan olarak da hayata hazırlanmalarında verilen bu destekler için müteşekkiriz. Çocuklarına maddi ve manevi her türlü desteği sunan velilerimize söylemek istediğim, yetiştirdiğiniz evlatlarınız aldıkları bu eğitimle sadece kendileri ve sizler için değil, yaşadıkları bu vatan için de sorumluluklarının ilk etabını yerine getirmiş oluyorlar” diye konuştu.
KAMUDAKİ İLK
 MANDACILIK TESİSİ AKÜ’DE
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise hali hazırda 479 öğrencisi ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden AKÜ Veteriner Fakültesi’nin veteriner hekim yetiştirmenin yanı sıra bölgedeki hayvancılık potansiyelinin ivme kazanmasında da önemli roller üstlendiğini ifade etti. Solak, “Bu kapsamda hayvan hastalıklarının teşhisi ve analizine yönelik olarak 2011 yılında kurulan ve 2015 yılında çalışma izni alan Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarımız, sadece Afyonkarahisar’a değil tüm bölgeye hizmet vermektedir. Ayrıca Afyonkarahisar için önemli bir hayvansal üretim konumundaki manda yetiştiriciliğinin de yeniden canlandırılması adına fakültemiz eğitim, araştırma ve uygulama çiftliği bünyesinde modern mandacılık ünitesi kurulmuştur. Bu proje ülkemiz kamu kuruluşlarında gerçekleştirilen ilk modern mandacılık tesisi konumundadır. Hayvan refahı koşullarına göre kurulan bu ünitede tamamen hijyenik şartlarda elde edilen manda sütü yine fakültemiz bünyesinde bulunan süt işleme tesisinde değerlendirilmekte ve pastörize süt, manda kaymağı ve manda yoğurdu gibi ürünler üretilebilmektedir” diye konuştu.
Genç ve dinamik bir üniversite olduklarını ve bu doğrultuda ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli bilimsel araştırmalar yapmaya çalıştıklarını kaydeden Solak şöyle konuştu:
“Mezuniyet, geleceğe hazırlanmakla geçen bir dönemin sonu ve kazanımlarını kullanırken üretken olunması gereken yeni bir yaşamın başlangıcıdır. Mezun öğrencilerimizin bugünden başlayarak yeni yaşamlarında yeni sorumluluklar üstlenerek, ülkemizin gelişmesinde ve kalk��nmasında belirleyici bir rol oynamaları gerekmektedir. Bu süreçte öğrencilerimizden beklentimiz, yaşamınızın her döneminde bilim ve aklın ışığında, evrensel değerlere sahip, eleştirel düşünme sistemini benimsemiş, ileri görüşlü, yaratıcı, farklı düşüncelere saygılı, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olmalarıdır.”
16 BİNDEN FAZLA
VETERİNER HEKİM VAR
Törende bir konuşma yapan ve aynı zamanda mezun olan öğrencilere veteriner hekim andını okutan Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Birdane ise veteriner fakülteleri ile veteriner hekimler odalarının işbirliği içerisinde olması gerektiğini dile getirdi. Birdane, “Dünya’da 80 Veteriner Hekimler Birliği var ve bunların hepsi de Dünya Veteriner Hekimler Birliği adı altında toplanmış durumda. 30 Nisan tarihinde de Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü de kutladık. Dünya’da 500 binden fazla, ülkemizde de 16 binden fazla veteriner hekim arkadaşımız çalışmakta ve bu sayı da giderek artmaktadır. Ülkemizde de 29 veteriner fakültesi bulunmakta ve AKÜ Veteriner Fakültesi büyükbaş hayvancılık konusunda ilk 5 fakülte arasında yer almakta. Pet hayvanlarda da zirveyi zorlamaktayız” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)