Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ Kozmotoloji merkezi açıldı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ Kozmotoloji merkezi açıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı bünyesinde kurulan Kozmetoloji Merkezi, düzenlenen törenle M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi binasında hizmete açıldı

M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen açılış törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Bayan Esma Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğg. Veli Yıldırım’ın eşi Bayan Birnur Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve eşi Bayan Fatma Solak, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren ve Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, AKÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Songur, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in yanı sıra il protokol üyeleri katıldı.
CİDDİ YATIRIMLAR YAPILDI
Törenin açılış konuşmalarını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak konuşmasının başında AKÜ ile ilgili genel bilgiler vererek, rektörlük görevine başladığı 15 aydan bu yana AKÜ’de ciddi yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. Prof. Dr. Solak konuşmasında, yeni akademik dönemde 300 dolayında yabancı uyruklu öğrencinin AKÜ’de öğrenim göreceğini belirterek, Almanya, Saray Bosna, Bakü ve Ürdün hükümetleri nezdinde yetkililerle yaptıkları görüşmeler çerçevesinde 497 kontenjanın açıldığını ve yabancı uyruklu öğrenci alımı için AKÜ Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’nın (AKÜYÖS) başarıyla yapılarak şu anda tercihlerin yapılıyor olduğunu ifade etti.
350 BİN LİRALIK YATIRIM
Prof. Dr. Solak konuşmasında Kozmetoloji Merkezine ilişkin olarak da böyle bir merkezin bugüne kadar henüz hiçbir üniversitede bulunmadığını ve sadece küçük ünite şeklinde örneklerinin bulunduğunu belirerek, bu konuda bir ilki Afyonkarahisar’a kazandırmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Solak konuşmasında ayrıca şunları söyledi: “Üniversite yönetimi olarak bir taraftan eğitim-öğretim, uygulama ve araştırma yaparken, toplumda ihtiyaç duyulan ve beklenti içinde olan hizmet türlerine de katkıda bulunmak istiyoruz. Atatürk Kültür Merkezi binamızdaki Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizde diyabet ve obezite ile ilgili ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bu binamızda ise, bugünden itibaren hizmete sunacağımız Kozmetoloji Merkezimizin yanı sıra özellikle aileler ve çocuklarla ilgili Psikolojik Danışmanlık Merkezini de hizmete sunacağız. Kozmetoloji saç, deri ve eklerinin kozmetik ürün, cihaz ve işlem kullanılarak temizlenmesi, bakımı, süslenmesi, güzel kokması ve bu durumda muhafaza edilmesi ile ilgili sanat ve bilim dalıdır. Kozmetik uygulamalara olan ihtiyaç belli bir toplum tabakasını ilgilendirse de bu ihtiyaç sağlık hizmetlerine olan ihtiyaç kadar da olabiliyor. Kozmetik uygulamalara olan ihtiyaç, ehil insanlar tarafından karşılanmadığı takdirde farklı amaçlarla farklı meslek grupları veya kişilerce karşılanmaya çalışılmaktadır. Ehil insanlara da bu ehliyetsiz insanların yanlış uygulamaları sonucu oluşan komplikasyonları tedavi etmek kalır. Dolayısıyla ticari kaygı gütmeden hizmet etme düşüncesiyle, bilimsel temellere dayalı üst düzey memnuniyet ve en az yan etkileri olan bir dizi kozmetik uygulamaları ilimizin merkezinde yer alan Rıza Çerçel Kültür Merkezinde başlatmayı planladık. Hanımlarımızın günlük ihtiyaç duyduğu bir hizmet alanı olan kozmetik uygulamaların şehir merkezinde ulaşımı kolay ve hijyenik bir ortamda dermatoloji uzmanlarının kontrolünde yapılmasını öngördük. Bu projeye bugüne kadar cihaz ve donanım için yaklaşık 350 bin TL yatırım yapılarak, Merkezimiz bugünden itibaren Afyonkarahisar ve çevresinin hizmetine sunulacaktır.”
İŞİNİN EHLİ İNSANLAR
Vali İrfan Balkanlıoğlu konuşmasında, AKÜ’nün Afyonkarahisar’ın kalkınmasında, gelişmesinde, tanınmasında, kültürel ve sosyal hayatının ileri gitmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirttti. İnsanların güzelleşmesinin evrensel olduğunu, tarihin eski çağlarından beri insanların daha güzel olma yoluna gittiklerini ifade eden Balkanlıoğlu, günümüz teknolojisi ve hızlı yaşamın erken yaşlarda kadınları daha fazla yıprattığını ve dolayısıyla kadınların kozmetik uygulamalarla genç ve güzel görünmek istediklerini söyledi. Türkiye’nin en büyük ithalat kalemlerinin başında kozmetik ürünlerinin geldiğini belirten ve kozmetik uygulamalarının ehil olmayan insanlar tarafından yapılmasının doğuracağı sonuçlara da değinen Balkanlıoğlu, “Kozmetik uygulamalarına verilen büyük miktarlardaki paralar kaçınılmaz ise, neden bu iş üniversitemiz bünyesinde ehil insanlar tarafından sağlıklı ortamda yapılmasın?” şeklinde konuşarak, Afyonkarahisar’da böyle bir mekrezin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
AKÜ KALKINMANIN LOKOMOTİFİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise konuşmasında, Afyonkarahisar’a yaptıkları yatırımlar ve çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, başlattıkları ağaçlandırma çalışmaları sonucunda Afyonkarahisar ve ilçelerinde orman varlığının yüzde 14’ten yüzde 24’e yükseldiğini belirtti. Prof. Dr. Eroğlu, “Afyonkarahisar gelişiyor; sadece alt yapı çalışmları, ağaçlandırma, sulama, vs. değil, sağlık sisteminde de muhteşem bir dönüşüm başladı. Üniversitemiz de sağlık alanında büyük hizmetler veriyor. Bölgeye ve tüm Türkiye’ye hatta yurt dışında da hizmet verebilecek olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi hemen hemen tamamlandı. Bunlar gerçekten çok önemli. Afyonkarahisar’ı sadece termal turizm merkezi değil, sağlık turizm merkezi haline de getirmek istiyoruz. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a teşekkür ediyorum. Kendisi kısa zamanda önemli çalışmalar ortaya koydu. Üniversite bünyesinde yeni yeni birimler açıldı. Hukuk Fakültesi tamamlandı. Diş Hekimliği Fakültesinin kurulması ve üniversitemizin bu alanda hizmet verecek olmasından da memnuniyet duydum. Üniversite, Afyonkarahisar’da kalkınmanın lokomotifi halindedir ve ilimiz için önemlidir. Afyon Kocatepe Üniversitesi, dereceye giren sayılı üniversitelerden biri haline de geldi. Eski bir üniversite mensubu olarak, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne gereken desteği vermeye hazır olduğumu belirtmek isterim” dedi. Prof. Dr. Eroğlu, Kozmetoloji Merkezi’nin de önemli bir birim olduğunu ifade ederek, Afyonkarahisar için hayırlı olmasını diledi.
AKÜ Kozmetoloji Merkezinin açılışı, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Bayan Esma Balkanlıoğlu, Bayan Birnur Yıldırım ve Bayan Fatma Solak’ın kurdeleyi kesmesiyle gerçekleştirildi. Ardından Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ile il protokol üyeleri, AKÜ Kozmetoloji Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şemsettin Karaca eşliğinde Merkezin birimlerini gezerek, bilgiler aldılar. Program M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen kokteylin ardından sona erdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti