Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ Mühendislik Fakültesi’nden büyük başarı

AKÜ Mühendislik Fakültesi’nden büyük başarı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği programı akreditasyon almaya hak kazandı

 

AKÜ Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde İnşaat Mühendisliği Programı 30 Eylül 2024 tarihine kadar geçerli olacak şekilde akredite oldu.
PROGRAM SAYISI ARTIYOR
AKÜ’nün daha önce de Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü I. Öğretim ve Tarih II. Öğretim lisans programları, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 16 Ocak 2022 – 30 Eylül 2024 tarihleri süresince akredite olmuştu.
Turizm Fakültesinin tüm programları da daha önce akredite olmaya hak kazanmıştı.
Turizm Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yılı Ocak ayında akreditasyon çalışmalarına başlamış, ilk olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı ile Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kuruluna (TURAK) başvuru yapmış, TURAK tarafından 21-24 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılan incelemeler sonucunda Türkiye’nin alanında akredite ilk ve tek Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı olmaya hak kazanmıştı. Turizm Fakültesinin Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği programları için de akreditasyon başvurusu yapılmış, TURAK tarafından 07-08 Aralık 2020 ve 14-15 Aralık 2020 tarihlerinde yapılan incelemeler sonucunda her iki program da akreditasyon almayı başarmıştı.
ÖNCELİK AKREDİTASYON
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, akreditasyonun üniversite yönetimi olarak öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirterek, “Akreditasyon süreçleri, üniversite yönetimi olarak öncelik verdiğimiz politikalarımızdan ve hedeflerimizden birisidir” dedi. Akreditasyon süreçleri devam eden programların da kısa bir süre içerisinde akreditasyon alacaklarına inandığını ifade eden Karakaş, “Her yıl belli sayıda programımızın akredite olması için çaba gösteriyoruz” diye konuştu. Karakaş, İnşaat Mühendisliği programının akredite olmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

MÜDEK NEDİR
MÜDEK, 2002 yılında Türkiye ve KKTC’de mühendislik eğitimi veren fakültelerin dekanlarından oluşan Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) tarafından, bu fakültelerin mühendislik lisans programlarının değerlendirilmesi için ayrıntılı bir program düzenlemek ve uygulamak üzere, Mühendislik Değerlendirme Kurulu adı ile bağımsız bir platform olarak kurulmuş, 2003 yılında mühendislik programlarının değerlendirmesine başladı ve dernekleşti. MÜDEK 17 Kasım 2006 tarihinden beri Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE – European Network for Accreditation of Engineering Education) adlı kuruluşun üyesi ve 15 Haziran 2011 tarihinden beri Washington Accord (WA) imzacısı ve üyesi.