Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AKÜ şehirle bütünleşmeli” – Kocatepe Gazetesi

“AKÜ şehirle bütünleşmeli” – Kocatepe Gazetesi
"AKÜ şehirle bütünleşmeli"

AKÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Ömer Akın düzenlediği basın toplantısında hedeflerini ve adaylık nedenlerini açıkladı. Üniversite ile şehrin bütünleşmesi gerektiğini savunan Akın, bilgi üretim ve teknoloji transfer merkezi kurmak istediğini anlattı

Afyonkarahisar bilim kenti olmalı
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Ömer Akın, Marble Çakmak Otel’de basın toplantısı düzenledi. Kendisini tanıtan ve AKÜ’ye neden rektör olmak istediğini anlatan Akın, Japonya’daki bilim kenti anlayışını örnek olarak gösterdi. Hızlı kalkınma temelinde bilim kentlerinin olduğunu aktaran Akın; “Japonya’da şu anda gördüğünüz Japon icatlarının pek çoğu orjinaldir. İşte bizim ülkemizde de üniversitelerin böyle rol alması lazım. Bu şekilde çalışmak lazım. Bu nedenle de üniversitemizde hocalarımıza, öğrencilerimize proje yapma imkanı, desteği vermek lazım.”dedi. Çalışkan ve gayretli olan öğrencileri akademik hayata ve projelere alıştırabilmek için, “Afyon Kocatepe Üniversiteli Gençlerin Platformu” diye bir kuruluş yapma planından söz eden AKÜ Rektör adayı Prof. Dr. Ömer Akın; “Bu topluluk okulu bitirmeden proje üretmeye başlayacak. Üniversitemizin çok merkezi bir özelliğe sahip olması gerektiğine inanıyorum. Çok gelişmiş olması gerektiğini hayal ve arzu ediyoruz. Rektörlüğe aday olmamın en önemli sebeplerinden bir tanesi, bu üniversitenin kuruluşunda bizzat bulunmuş olmamdır. Ayrıca hem kendim bu ilin çocuğuyum, buranın yetiştirdiği bir insanım. O yüzden kendi şehrimdeki üniversitenin Türkiye’de adı sayılır, şanına layık, saygın bir üniversite olmasını istiyorum. Bu üniversitenin bu şekle gelmesi için de üzerime düşen görevi yapabilmem gerekiyor. Bunun için de yönetimde etkili olmam lazım. Bu nedenle rektörlüğe aday oldum.” diye konuştu.
Rahat ortamda çalışılabilir
Çalışma ortamıın huzurlu olmaması halinde başarının mümkün olamayacağını kendisinin 1992 yılından itibaren AKÜ’yü takip ettiğini aktaran Rektör Adayı Prof. Dr. Ömer Akın, özellikle İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi’nin lisans ve lisans üstü programlarını oluşturduklarını aktardı. Daha sonra kendi öğrencilerini AKÜ’ye yönlendirerek destek verdiğini söyleyen Akın; “Ben Kocatepe Üniversitesi’ni ben çok önemsiyorum. Kocatepe Üniversitesi çok tarihi bir anlama sahip. O halde bu tarihi daha güzel hale getirmemiz lazım. Adına layık bir üniversite oluşturmamız lazım. Bunun gerçekleşmesi için ise üniversitede bilimsel özgürlük olmalı. Ayrıca akademik çalışma ortamının çok rahat olması gerekiyor. Böyle olmazsa başarıya gidemeyiz. Hocalarımızın üretim yapması çok zor olur hatta mümkün olamaz. Üniversiteyi şehirden ayrı düşünemezsiniz. Üniversiteyi Afyonkarahisar’dan, Afyonkarahisar’daki sivil toplum kuruluşlarından ayrı düşünemezsiniz. Yani üniversiteyle şehrin anlaşması, bütünleşmesi lazım.” şeklinde konuştu. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ömer Akın, Ankara’da bulunduğu sürede Afyonkarahisar’dan çok sayıda hastanın başkente geldiğini belirtti. Kendisinin bu işi tersine döndürmek istediğini aktaran Akın sözlerine şöyle devam etti: “Ben bu işi tersine döndürmek istiyorum. Yani gönlüm arzu ediyor ki, İstanbul’da veya Ankara’da desinler ki, ‘Afyon Kocatepe Üniversitesi hastanesinin herhangi bir biriminde, öyle iyi bir doktor, öyle iyi bir ekip var ki, ben ancak orada tedavi olabilirim’ dedirtmemiz lazım. Benim aday olma sebeplerimden bir tanesi de budur. Çevreye nasıl destek olabiliriz? Bunun için burada bir bilgi üretim ve teknoloji transfer merkezi kuracağız. Üniversitemizde bilim insanları formalitelerle uğraştırılmamalıdır. Onların sadece alanlarıyla ilgili çalışma imkanını vermek lazım.” (Kocatepe)