Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ Uzaktan Eğitim MYO ikinci dönem mezunlarını verdi

AKÜ Uzaktan Eğitim MYO ikinci dönem mezunlarını verdi
AKÜ Uzaktan Eğitim MYO ikinci dönem mezunlarını verdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uzaktan Eğitim Meslek Yüksek Okulu’nun düzenlediği 2011-2012 Akademik Yılı Mezuniyet töreninde 102 öğrenci, mezun olmanın heyecanını yaşadı

ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şentürk ve AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yılmaz İçağa’nın yanı sıra öğretim üyeleri ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sunduğu müzik dinletisinin ardından açılış konuşmaları ve mezun öğrencilere belgelerinin verilmesiyle devam etti. Törenin açılış konuşmalarını mezun öğrenciler adına Remzi Özpınar, AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yılmaz İçağa ve AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şentürk yaptı.
BAĞLARIMIZ HİÇ KOPMAYACAK
Mezunlar adına konuşma yapan AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu birincisi Remzi Özpınar, “2011-2012 eğitim ve öğretim dönemi mezunları olarak bizler, eğitimimizi tamamlamış olmanın gururunu ve hayata atılacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bugün yaşadığımız gurur ve heyecan tüm varlıklarını bizlere adayan anne ve babalarımızın, kıymetli hocalarımızın uzun ve sabırlı emeklerinin bir neticesidir” dedi. Özpınar, mezun arkadaşlarına da seslendiği konuşmasında, “2 yıllık bir süre içerisinde birbirimizi bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda gördüysek de, internet teknolojisi sayesinde belki normalde olacağından daha sıkı dostluklar, arkadaşlıklar kurduk. Farklı şehirlerde olsak da mezun olan arkadaşlarımızla bağlarımızın hiç kopmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.
ÇAĞDAŞ EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ KULLANILIYOR
AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yılmaz İçağa, Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu olarak, bu yıl ikinci mezuniyet törenini düzenlediklerini ifade ettiği konuşmasında, “Yeni ve yenilikçi yapısıyla Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulumuz diğer meslek yüksekokullarının verdiği eğitimi çağdaş eğitim teknolojilerini kullanarak vermektedir. Dolayısıyla geleneksel eğitim veren meslek yüksekokullarında öğrencilerin karşılaştıkları barınma, ulaşım, vb. sorunlar uzaktan eğitim meslek yüksekokullarında karşımıza çıkmamaktadır. Çağdaş eğitim teknolojisine sahip olan herkes uzaktan eğitime ulaşabilmektedir. Uzaktan eğitim sistemimiz bireysel çalışma ve canlı ders olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bireysel çalışmada, öğrenci öğretim elemanı tarafından sisteme yüklenmiş olan ders içeriklerini kendisi çalışır” dedi.
102 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
Prof. Dr. İçağa, AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu olarak, geçen eğitim-öğretim yılında yeni yapılanma içine girdik. Bu çerçevede, iletişimi kolaylaştırmak, güçlendirmek ve öğrencilerin doğru habere tam zamanında ulaşabilmeleri için tüm öğrencilere elektronik posta adresi verilerek, iletişimi bunun üzerinden sürdürdüklerini söyledi. Uzaktan Eğitimin en önemli eksikliklerinden birisi olan sosyal ortamın oluşmaması ile ilgili olarak da çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Prof. Dr. İçağa, öğrencilerin taleplerini yerine getirmek, soru ve sorunlarına cevap verebilmek için web sitesinin sürekli yenilendiğini belirtti. Prof. Dr. İçağa konuşmasının sonunda, 2011-2012 akademik yılında AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulunun Bilgisayar Programcılığından 94, Bilgi Yönetimi Programından 8 olmak üzere toplam 102 mezun öğrencisini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPILMALI
AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şentürk ise, “Üniversiteler olarak biz geliştik. İnovasyon, araştırma ve geliştirmede edindiğimiz bilgileri, sizlere sunmak istiyoruz. Üniversitemizin amacını biz böyle görüyoruz. Üniversiteler bu işi yaparken bizim, siz öğrencilerimizle beraber olmamız lazım. Eğitim sistemimizi, paydaşlarımız olan öğrencilerimizle yürütmekteyiz” dedi. (Kocatepe)