Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AKÜ Veterinerlik Alanında Ki Hizmetleriyle Kalkınmaya Katkı Sağlıyor”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutladı. Rektör Karakaş, “Hayvan sağlığı ve hayvancılığı öncelikli çalışma alanlarından biri olarak belirlemiş olan üniversitemiz bu anlamda Veteriner Fakültesi başta olmak üzere ilgili birimleriyle bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlamaktadır.” dedi

AKÜ Rektörü Prof. Dr.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, insan sağlığını korumanın yolunun hayvan ve çevre sağlığını korumaktan geçtiğini belirterek veteriner hekimlerin bu noktada kilit bir role sahip olduklarını bildirdi.

“VETERİNER HEKİMLER SAĞLIK YAKLAŞIMININ OLMAZSA OLMAZLARI”

Rektör Karakaş, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş, mesajında veteriner hekimlerin, tek sağlık yaklaşımının olmazsa olmazları olduğunu belirtti. Karakaş, mesajında Veteriner hekimlerin hayvan ve insan sağlığının korunması, hayvan refahının iyileştirilmesi, hayvan ıslahı, gıda güvenliğinin sağlanması, zoonoz hastalıkların önlenmesi, tıbbi araştırmalar ve biyolojik çeşitliliğin korunması alanlarında yaptıkları çalışmalarla asırlardır insanlığa önemli katkılar sağladıklarını ifade etti.

“VETERİNER HEKİMLİK KÖKLÜ VE SAYGIN BİR MESLEKTİR”

Rektör Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dünya Veteriner Hekimleri Birliğinin, her yıl Nisan ayının son Cumartesi gününü ‘Dünya Veteriner Hekimler Günü’ olarak kutlanmasını kararlaştırması ile birlikte 2000 yılından itibaren bu gün Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak kutlanmaktadır. Veteriner Hekimlik, hayvanların evcilleştirilmesi ile tarih sahnesine çıkmış dünyanın en saygın ve köklü mesleklerinden biridir. Veteriner Hekimlik eğitiminin başlaması ile birlikte hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, beşeri hekimliğin gelişmesine büyük katkılar sağlamıştır. Hayvan sağlığı ve hayvancılığı öncelikli çalışma alanlarından biri olarak belirlemiş olan üniversitemiz bu anlamda Veteriner Fakültesi, Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği, Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Kocatepe Hayvan Hastanesi) ile Bayat, Emirdağ ve Şuhut Meslek Yüksekokullarındaki laborant ve veteriner sağlık bölümleri ile bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlamaktadır. Kısa bir süre önce Üniversitemiz ANS kampüsünde hizmete giren yeni Kocatepe Hayvan Hastanesi de bölgenin en gelişmiş ve büyük hastanesi olarak ülkemizin bu alandaki önemli merkezleri arasındaki yerini almıştır. Üniversitemiz bu alandaki toplumsal katkı faaliyetlerinde önemli bir yere sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle hayvan sağlığı, hayvan refahı, gıda güvenilirliği ve halk sağlığının korunması kapsamında özveri ile çalışan başta Veteriner Fakültemizin değerli öğretim üyeleri ve değerli Veteriner Fakültesi öğrencilerimiz olmak üzere tüm veteriner hekimlerin Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutluyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti