Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ, yeni programları ile büyüyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) hali hazırda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğü 110’u lisans üstü, 81’i lisans ve 86’sı önlisans olmak üzere toplamı 277 olan programlarına yenilerini eklemeye devam ediyor

 

AKÜ’nün 3’ü lisans ve 2’si önlisans olmak üzere toplam 5 programına 2022-2023 Güz Yarıyılından itibaren ilk kez öğrenci alımı YÖK tarafından onaylandı. Buna göre AKÜ, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre lisans düzeyinde Eğitim Fakültesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Özel Eğitim Öğretmenliği programına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Yönetim Bilişim Sistemleri programına; ön lisans düzeyinde ise Afyon Meslek Yüksekokulu Hibrit ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi ile Dinar Meslek Yüksekokulunda açılan Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programlarına öğrenci alacak.
YÖK NEZDİNDE GİRİŞİM YAPILDI
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, ilk kez öğrenci kabul edecek programların titizlikle ve yoğun istişareler sonucunda açılan programlar olduğunu belirtti. Karakaş, “Hızlı bir devinim sürecinin yaşandığı çağımızda Üniversite yönetimi olarak mesleklerin geleceği ve geleceğin meslekleri hususları bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz konuların başında geliyor. Bunun sonucunda da ülkemizin ihtiyaç duyacağı programların açılması noktasında YÖK nezdinde girişimlerimiz oluyor. 2022 YKS sonuçlarına göre 3’ü lisans ve 2’si ön lisans olmak üzere toplam 5 programa ilk kez öğrenci kabul edeceğiz. Bu vesileyle programlarımızı tercih edecek öğrencilerimize şimdiden hoşgeldiniz diyor, programların açılmasında emeği olan tüm personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti