Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’den “AKÜ’lü araba” – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’den “AKÜ’lü araba” – Kocatepe Gazetesi
AKÜ'den "AKÜ'lü araba"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Elektrik Mühendisliği Bölümü öncülüğünde üretilen,
şehir içi kullanıma uygun elektrikli araç olan “AKÜ’lü Araba”, okullardan büyük ilgi görüyor

Nisan ayında Afyon TED Koleji’nin, “AKÜ’lü Araba’yı” öğrencilerine tanıtmak üzere ziyaret ettiği elektrik mühendisliği bölümü, Şemsettin Karahisari Ortaokulu öğrencilerini misafir etti.
Öğrencilere temel elektrik bilgisi ve Elektrik Mühendisliği hakkında bilgiler veren Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, “AKÜ’lü Araba’nın” planlama ve yapım aşamaları hakkında bilgiler verdi. Hocaoğlu öğrencilere yaptığı konuşmada, günümüzde enerji ve teknoloji çağının yaşandığını belirterek günümüzde elektrikli araçlara olan gereksinim göz önünde bulundurularak, tamamen üniversitenin imkânlarıyla, şehir içinde kullanıma uygun bir elektrikli araç ürettiklerini söyledi. Elektriğin tarihi gelişmesinden, mucitlerden ve elektrik mühendisliği alt dallarından bahseden Hocaoğlu, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Yarıiletken teknolojisi, güneş panellerinin çalışma prensipleri ve elektrikli arabanın üretim aşamaları öğrencilerin ilgisini çektiği ziyarette öğrencilere aynı zamanda AKÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü’nün fiziki ve beşeri altyapısı konusunda Hocaoğlu tarafından bilgiler verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)