Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’den sağlık personeline destek

AKÜ’den sağlık personeline destek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi öğretim elemanları tarafından Covid-19 pandemisinin yayılmasını önlemek adına üretilen toplam 1000 adet siperlik Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesine (AFSÜ) teslim edildi

 

Teknoloji Fakültesi laboratuvarlarında sağlık sektörü çalışanları için üretilen 500 adet siperlik AKÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Aksoy ve Teknoloji Fakültesi Sekreteri Yücel Güllü tarafından Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz’a teslim edildi.
“İHTİYAÇ OLURSA
ÜRETİME DEVAM EDECEĞİZ”
Afyonkarahisar ve bölgesindeki sağlık ekipleri tarafından kullanılmak üzere Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğüne siperlikler üretildiğini söyleyen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, “Şu anda 500 adet teslim ediyoruz. İhtiyaç olması dahilinde tekrar üretime devam edeceğiz. İnşallah bu salgında sağlıkçılarımıza faydamız olur” diye konuştu. Erol, “Salgının başlaması ile birlikte ülkemizin zor zamanlarında başta sağlıkçılar olmak üzere insanlara nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünmeye başladık. Bizler de AKÜ Teknoloji Fakültesi olarak bu konularda sağlayabileceğimiz katkılar üzerine çalıştık. Pandemi ülkemize geldiği andan itibaren bu konularda araştırmalarımızı ve çalışmalarımızı yönlendirdik. Oluşturduğumuz çalışma grubu ile başta bin 200 adet siperlik ve yüz koruyucu maske yaptık. AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine (Hayvan Hastanesi) 50 adet ve Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliğine de 50 adet olmak üzere toplamda 100 siperlik de bu merkezlerimize verdik.” dedi.
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz ise yaptığı açıklama da bu zor günlerde Afyon Kocatepe Üniversitesinin yaptığı bu jest için çok mutlu olduklarını ifade etti. AKÜ’nün sağlıkçıların yanında olduğunu hissetmenin büyük mutluluk verdiğini söyleyen Korkmaz, “Başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a ve Teknoloji Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ayhan Erol olmak üzere tüm AKÜ ailesine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Ayrıca, AKÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Aksoy ve Teknoloji Fakültesi Sekreteri Yücel Güllü tarafından AFSÜ Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Ertekin ve Hastane Başmüdürü Hatip Aydın’a 500 adet siperlik teslim edildi.
AFSÜ Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer ise yaptığı açıklamada kurumların birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğu salgın günlerinde sağlık personelinin ihtiyacı olan siperliklerin bağışından dolayı Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne ve Teknoloji Fakültesine teşekkür etti.