Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’lü genç doktorlar mezun oldu

Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen
AKÜ'lü genç doktorlar mezun oldu

Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Murathan Leblebicioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Aslan ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci ailesi katıldı.
828 ÖĞRENCİNİN TIP
EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR
Tıp Fakültesi dönem birincisi Sönmez Şen’in duygularını dile getirdiği konuşmasının ardından açış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Aslan, 2015-2016 akademik yılı sonunda 101 öğrenciyi mezun ettiklerini ve Tıp Fakültesi bünyesinde 828 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam ettiklerini ifade etti. Aslan, 28’i profesör, 47’si doçent, 61’i yardımcı doçent, 3’ü öğretim görevlisi ve uzman, 150’si araştırma görevlisi olmak üzere toplam 299 akademik personel ile eğitim ve öğretimi yürüttüklerini söyledi.
Daha sonra konuşan Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Murathan Leblebicioğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı 20 yılı aşkın süredir tanıdığını ve bu süre içerisinde AKÜ Tıp Fakültesi’nin çok büyük bir gelişme gösterdiğini ifade etti.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise 1998 yılında kurulan ve 2002 yılında 32 öğrenci ile tıp doktorluğu eğitimine başlayan AKÜ Tıp Fakültesi’nin şu ana kadar 486 tıp doktorunu ve 272 tıpta uzmanlık öğrencisini mezun ettiğini kaydetti.
İNSANLAR AFYON’A
AKIN EDİYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise AKÜ’nün son 5-6 yıldır yaptığı hamlelerle Afyonkarahisar’ı bir sağlık turizmi merkezi haline getirdiğini söyledi. Çoban, “Türkiye’de ender bulunan hastanelerden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ilimizde hizmet vermeye başladı. Ayrıca Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi de hasta kabulüne başlamış durumda. Bu tür hamlelerle Türkiye’nin dört bir yanından insanlar ilimize akın ediyorlar” dedi.
Konuşmaların ardından AKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar tarafından mezun olan genç hekimlere “Hipokrat Yemini” ettirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti