Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’nün dışa açılan vitrini; Tıp

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ'nün dışa açılan vitrini; Tıp

AKÜ’nün ev sahipliğindeki II. Ulusal Öğrenci Kongresi başladı. Kongre geniş katılım ve zengin programı ile AKÜ açısından büyük önem taşıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan “II. Ulusal Kocatepe Tıp Öğrenci Kongresi”, dün, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusünde bulunan Atatürk Kongre Merkezinde başladı.
37 ÜNİVERSİTEDEN 489 KATILIM
Bu yıl “Semptom Yönetimi” temasıyla düzenlenen “II. Ulusal Öğrenci Kongresi” kapsamında, 1-3 Kasım 2013 tarihleri arasında semptomatoloji konusunda farklı üniversitelerden gelen Tıp Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri sunum yapacaklar. Kongre kapsamında ayrıca öğrencilerin pratiklerini geliştirebilecekleri çalıştayların yanı sıra sözlü sunumlar ve poster sunumları yer alacak.
Türkiye’nin 30 farklı üniversitesinden 439 Tıp Fakültesi öğrencisi ve 7 üniversiteden 50 öğretim üyesinin katılım sağladığı kongre, kongre tanıtım filminin izlenmesinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrenin açış törenine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin yanı sıra AKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile misafir öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
6 AYLIK EMEKLE HAZIRLANDI
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Stj. Dr. Alper Selim Kocaoğlu, “Bizler AKÜ Tıp Fakültesi öğrencileri olarak tıp fakültemizi en iyi şekilde tanıtmak, gelecekteki meslektaşlarımızla tanışabileceğimiz bir ortamda bulunmak, hekimlikte usta-çırak ilişkisinde bizlere yol gösterici olan hocalarımızın tecrübelerinden faydalanabilmek, geleceğin hekimleri olarak sadece ders çalışılacak ortamlar içine kapalı kalmadan bilimsel, kültürel ve sosyal anlamda gelişimlerimize ufak da olsa bir katkıda bulunabilmek amacıyla bu kongreyi planladık ve 6 aylık bir çalışma sonucu kongremizi ikinci kez gerçekleştiriyoruz. Kongremiz hazırlık sürecinde bizden desteğini esirgemeyen sayın valimize, belediye başkanımıza, ilimiz protokolünün değerli üyelerine ve de ilk günden itibaren bizleri yalnız bırakmayan sayın rektörümüze, dekanımıza ve hocalarımıza bizlere burada buluşma imkânı sağladıkları için teşekkür etmek istiyorum” dedi.
TIP, AKÜ’NÜN DIŞA AÇILAN VİTRİNİ
AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ahmet Songur konuşmasında, kongre programıyla ilgili bilgiler vererek, “Semptom Yönetimi temalı olarak hazırlanan ve 3 gün sürecek olan kongrenin ilk iki gününde 6 oturumda yapılacak olan toplam 19 sözlü sunum, 1 konferans ve 16 çalıştay gerçekleşecektir” dedi. Prof. Dr. Songur, kongreye toplam 439 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, “30 üniversiteden toplam 135 öğrenci, üniversitemiz dışından kongreye katıldılar. Ayrıca 35 öğretim üyesi, panel ve çalıştaylara katkı sağlayacaklardır. Bu vesileyle, öğrencilerin kongremize gelmesine imkân sağlayan üniversitelerin Tıp Fakültesi dekanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Songur, “Bir başlangıç olarak kabul ettiğimiz kongremizin Fakültemiz, Üniversitemiz ve ilimiz tanıtımına katkıda bulunacağı inancındayız. Ayrıca Fakültemiz ile birlikte Uygulama ve Araştırma Hastanemizin üniversitemiz için bir vizyon ve dışarıya açılan bir vitrin olduğu kanaatindeyim” dedi. Prof. Dr. Songur, konuşmasının sonunda kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, kongrenin başarılı geçmesini diledi.
AKÜ TIP 319 HEKİM YETİŞTİRDİ
AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ise konuşmasında, “1998 yılında kurulan Tıp Fakültemizde eğitim-öğretim süreci 2002-2003 akademik yılında başladı. 2013-2014 akademik yılı itibariyle Fakültemiz bünyesinde 109 öğretim üyesi, 19 öğretim görevlisi ve uzman ile 149 araştırma görevlisi bulunmaktadır. 12 yıldır eğitim-öğretim hizmeti vermekte olan Fakültemiz, geçtiğimiz yıl eğitimini tamamlayan 6. dönem mezunları ile birlikte 319 genç hekim yetiştirmiştir. Kuruluşundan bu yana da hızlı bir ilerleme içinde olan Tıp Fakültemiz, her yıl öğretim üyesi, eğitim materyali, laboratuvar ve uygulama sayısını arttırarak öğrencilerini en iyi şekilde eğitme gayretindedir. Üniversitemiz, bünyesinde düzenlenen farklı etkinliklerle öğrencilerimizin hem bilimsel hem de sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda başta siz değerli öğrencilerimizin büyük katkı ve çabalarıyla düzenlenmiş olan “2. Ulusal Öğrenci Kongresi”nin başarılı verimli geçmesini diliyorum” dedi.
AFYONKARAHİSAR’DA
AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da yaptığı konuşma ile katılımcılara teşekkür ederek, değerli isimleri Afyonkarahisar’da ağırlamaktan mutlyu olduklarını bildirdi. AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ahmet Songur ile Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Stj. Dr. Alper Selim Kocaoğlu’na Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından plaket takdim edildi. Açış konuşmalarının ardından kongrenin “Karın Ağrısı” konulu olan ilk oturumuna geçildi. 1. oturumun başkanlığı AKÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürsel Acartürk ve AKÜ Tıp Fakültesi 5. Dönem öğrencisi Stj. Dr. Kadir Baturhan Çiftlik tarafından yapıldı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. Dönem Öğrencisi Stj. Dr. Aslı Güner tarafından “Peptik Ülser Hastalığı” konusunda sunum yapıldı. Kongrenin ilk oturumu AKÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürsel Acartürk tarafından Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Mustafa İhsan Uslan’a plaket takdim edilmesi ile sona erdi.
BUGÜN DE DEVAM EDECEK
Öğle yemeğinin ardından gerçekleşen kongrenin ikinci bölümünde “Beyin” başlıklı konferans verildi. Konferansta, Yıldırım Beyazıd Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Canan ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Serkan Karaismailoğlu tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Kongrenin ilk gün programı, “Öksürük”, “Kasık Ağrısı”, “Mutsuzluk” konularında yapılan oturumların ardından düzenlenen gala yemeği ve eğlence ile sona erdi.
AREF DE GÖSTERİ SUNACAK
Bugün ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde başlayacak olan kongrenin ikinci günkü programında, “Baş Dönmesi- Baş Ağrısı” başlıklı beşinci oturum yapılacak. Gün boyunca çalıştaylar ve poster sunumları ile devam edecek olan kongrenin ikinci gün programı, sosyal program etkinliği ile son bulacak. Sosyal program etkinliğinde ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde aynı gün, saat 20.00’de Aref Ghafouri tarafından sunulacak ilizyon gösterisi ile Grup Bilmem Ne tarafından hazırlanan “Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi” isimli tiyatro gösterisi sunulacak. Serbest Kürsü-Ödül Töreni ile başlayacak olan kongrenin son gün programında ise, Uzm. Dr. Fatih Batı tarafından gerçekleşecek söyleşinin ardından Kocatepe Gezisi, Frig Vadisi Gezisi, Mevlevihane Gezisi ve Şehir Turunun ardından kongre son bulacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti