Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKUT öğrencileri bilgilendiriyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
AKUT öğrencileri bilgilendiriyor

AKUT Afyon ekibi tarafından öğrencilere acil durum ve deprem semineri verildi

AKUT Afyon Ekibi Seminer Birimi Gönüllüleri, bu hafta Özel Üstek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (Sağlık Meslek Lisesi) eğitim gören öğrencilere “Acil Durumlar ve Deprem Bilinçlendirme” semineri verdi.
Seminerler, ülkede deprem bilincinin artırılması ve olası afetlere hazırlıklı olunması ile ilgili etkinlikler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde sürdürülüyor. AKUT Afyon Ekibi Seminer Birimi Gönüllüleri tarafından verilen eğitim öğretim yılının ilk seminerine okulda görevli 10 öğretmen ve 120 öğrenci katıldı. Seminerde eğitmen olarak Hıdır Özkan, Burcu İnan ve Şeyma Asar görev aldı.
Öğrencilere, AKUT tarafından deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında video ve slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verildi. Seminer sırasında deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarakta gösterildi. Deprem sonrası hayat kurtarmada ilk bir saatin öneminin vurgulandığı seminerde, bilinçli hareket etmenin deprem ve benzeri acil durumlardaki önemi anlatıldı.
Seminerler hakkında bilgi veren AKUT Afyon Eğitim Bölüm Sorumlusu Hıdır Özkan, 2015-2016 eğitim öğretim yılında hedeflerinin Afyonkarahisar’da en az on bin öğrenciye “Acil Durumlar ve Deprem Bilinçlendirme” semineri vermek olduğunu, bunun için gerekli donanıma ve meslekleri öğretmen olan AKUT gönüllülerine sahip olduklarını ifade etti. (Kocatepe Haber Merkezi)