Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’ye bir ödül daha – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’ye bir ödül daha – Kocatepe Gazetesi
AKÜ'ye bir ödül daha

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TRT’nin katkılarıyla düzenlenen 25. İstanbul Türk Müziği Festivalinin Yürütme ve Düzenleme Kurulu Nihat İncekara, Hikmet Özkahraman, Oğuz Ergüngör, Oktay Erdoğan, Yılmaz Pamukçu, Ergisoy Acarbaş, Ayhan Haksal, K. Bülent Önal, Ihsan Özdemir, Vedat Çakır, Yusuf Benli, Ayla Karacan, Mustafa Demirkaya, Ceyda Görk, Çetin Akdeniz, Murat Kerim Erbaş, Yeşim Altınel Çoban, Mustafa Ateş ve Sibel Tanır isimlerinden oluştu.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Sanatçı Öğretim Üyesi,  İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi (MÜZDAK) Başkanı ve 25. İstanbul Türk Müziği Festivali Genel Sanat Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Göktan Ay, AKÜ Devlet Konservatuvarının dünya kültürü ve mirası için çok önemli bir parçaya sahip olduğunu söyledi.
İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesinin sadece Türkiye değil dünya için de çok büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Ay, şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar’ın sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik gelişim ve değişimine katkıda bulunması, müze ziyaretçilerinin kültürlenmesi ve kültürleşmeleri, ülke genelinde ilgi ile takip edilmesi, Türkiye’nin en büyük çalgı koleksiyonu olması, özel teşebbüs ile devletin bir araya gelerek güzel sonuçlar elde ettiğinin görülmesi bu konuda çok önemli yer tutar. Ayrıca toplumsal bir bakış açısı ile her zaman ziyarete açık olması, kendi alanında ilk ve tek olma özelliği taşıması, çeşitliliğinin çok olması, Türk ve Dünya kültürlerine ait birçok müzik aleti ve objesinin sergilenmesi, beş kıt’adan 400’den fazla çalgı aleti ve müzik objesi müzede yer alıyor olması, yabancı bir koleksiyoncunun ülkemize tüm arşivini bir bedel almadan bağışlaması bakımlarından bu müze önemsenmiştir ve emeği geçenlerin ödüllendirilmesine karar verilmiştir.”