Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’ye Raylı Sistemler Programı açılacak

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ'ye Raylı Sistemler Programı açılacak

Afyonkarahisar’da Hızlı Tren’in temelinin atılmasının ardından, demiryolları ile ilgili bir gelişme daha yaşandı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu bünyesinde Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Programı” ile “Raylı Sistemler Yol Teknolojisi” programlarının açılmasına onay verildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde “Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Programı” ile “Raylı Sistemler Yol Teknolojisi” programlarının açılmasına ilişkin teklifi, YÖK Başkanlığı tarafından Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelendi. AKÜ’nün teklifi uygun görüldü.
BİR BUÇUK YILLIK EMEK, SONUÇ VERDİ
Yaklaşık 1 buçuk yıldır konunun takipçisi olduklarını aktaran AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Önümüzde günlerde ilimizden geçecek hızlı tren hattının gerek yapım aşamasında gerekse tamamlanmasını takip eden dönemde Afyonkarahisar ve çevresinde görev yapacak ara elemanların Üniversitemiz bünyesinde yetişecek olmalarından büyük memnuniyet duymaktayız” dedi.
TIP FAKÜLTESİ’NE YENİ BÖLÜMLER
AKÜ’nün Tıp Fakültesi’nde de yeni bölümlerin açılacağını duyuran Solak, “Yükseköğretim Yürütme Kurulumuz tarafından aynı toplantıda ele alınan Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı bünyesinde Perinatoloji Bilim Dalı ile Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Bilim Dalı kurulması konusundaki tekliflerimiz de YÖK Başkanlığı tarafından uygun görülmüştür. Gerek yeni programlarımız ve gerekse bilim dallarımız yapacakları başarılı çalışmalarla adlarından söz ettireceklerdir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)