Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali Çetinkaya törenlerle anılacak – Kocatepe Gazetesi

Ankara’da bulunan Afyonkarahisar ve
Ali Çetinkaya törenlerle anılacak

Ankara’da bulunan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali Özerkan ve dernek yöneticileri tüm Afyonkarahisarlılar’ı anma etkinliklerine davet etti.

 

“En Büyük Afyonkarahisarlı” olarak adlandırılan, Milli Mücadele kahramanlarından, merhum devlet adamı Ali Çetinkaya vefatının 70’inci yıldönümünde törenlerle anılacak. Ankara’da bulunan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin organizasyonunda 23 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 14.00’de ATSO binasında gerçekleştirilecek olan anma programına tüm hemşehrilerimizi davet eden Afyonkarahisarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali Özerkan, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşlarından, büyük devlet adamı merhum hemşehrimiz Ali Çetinkaya’yı anacağımız programımıza tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz.” dedi.
Vefatının 70’inci yıldönümünde Afyonkarahisar’ın yetiştirmiş olduğu büyük isimlerden birisi olan merhum Ali Çetinkaya’yı önce kabri başında dualarla anacaklarını, daha sonra ATSO binasında gerçekleştirilecek olan anma programına geçeceklerini belirten Başkan Mehmet Ali Özerkan, “Anma programımızda alanının uzmanı iki profesör hocamız, emekli korgeneral hemşehrimiz Hasan Kundakçı büyüğümüz ve merhum Ali Çetinkaya’nın torunu, Emekli Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Ali Feyyaz Paksüt beyler konuşmacı olarak yer alacaklar.” dedi. Amaçlarının siyasete bulaşmadan, Afyonkarahisar’ın değerlerini anmak, gelecek kuşaklara anlatmak ve milli, manevi değerlere sahip çıkmak olduğunu belirten Başkan Mehmet Ali Özerkan, “Dernek olarak asli görevlerimizden birisinin bu olduğuna inanıyoruz. Bizler Ankara’da hemşehrilik dayanışması adına görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu yönde büyük mesafeler kat ettik. Hemşehrilik dayanışması görevimizin yanı sıra geçmişimize sahip çıkmak, milli ve manevi değerlerimizi koruyup, gelecek nesillere aktarmak da bizim görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bu nedenle tarihe mal olmuş Afyonkarahisarlı büyüklerimizi anma etkinliklerimizi sürdürüyoruz.” dedi.