Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali Erbaş’ın Eşi Ne İş Yapıyor?

Aslen Ordulu olan ve açıklamalarıyla ülke gündeminde zaman zaman yer alan Prof. Dr. Ali Erbaş kimdir, nerelidir? İşte, Erbaş hakkında merak edilenler.

Aslen Ordulu olan ve

Ali Erbaş, 1961 yılında Ordu’nun Kabadüz İlçesi Yeşilyurt Köyünde doğdu. İlkokulu Yeşilyurt Köyü İlkokulunda okudu. 1980’de Sakarya İmam-Hatip Lisesi’nden, 1984’de ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

ALİ ERBAŞ’IN İLK GÖREV YERİ FATİH MÜFTÜLÜĞÜDÜR

1982-1993 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Fatih Müftülüğüne bağlı çeşitli camilerde din görevlisi olarak görev yaptı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 1987’de Tefsir Anabilim Dalında “Kur’an’daki Tekrarlar” isimli teziyle Yüksek Lisansını, 1993’te ise Dinler Tarihi Anabilim Dalında “İlâhî Dinlerde Melek İnancı” isimli teziyle doktorasını bitirdi.

ERBAŞ PARİS’TE ARAŞTIRMALARDA BULUNDU

Ali Erbaş, iki yıl boyunca İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde Master ve Doktora öğrencileri için açılan ihtisas kursuna gitti. Erbaş, 1993 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandıktan sonra 1994 yılının yaz döneminde iki ay

Paris’te Centre George Pompidou ve Sorbonne Üniversitesi kütüphanelerinde Dinler Tarihi ve Din Bilimleri alanında araştırmalar yaptı. Daha sonra bir yıl Strasbourg Beşerî Bilimler Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak araştırmalar yaptı. 1998 yılında yurda dönen Erbaş, 2004 yılının Ocak ayında profesör oldu. Beş yıl Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, iki dönem aynı fakültenin Dekanlığını yaptı. Sekiz yıl boyunca Sakarya Üniversitesi’nde Senato Üyesi, 5 yıl aynı üniversitede Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. Altı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yapan Erbaş, üç ay Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görüvini yürüttü. Ali Erba, 17 Eylül 2017 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na atandı.

PROF. DR. ALİ ERBAŞ’IN 12 KİTABI VARDIR

Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 12 kitabı, çok sayıda makalesi ve yurt içinde ve yurt dışında sunduğu çeşitli sempozyum bildirileri vardır. İyi derecede Arapça ve Fransızca bilen Erbaş, evli ve 4 çocuk babasıdır.