Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali Talip Özdemir Kimdir Ve Nereli?

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakırköy Belediye Başkan Adayı olarak Ali Talip Özdemir’i açıklamasının ardından Ali Talip Özdemir’in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu.  AK Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir Kimdir? Detaylar haberimizde…

AK Parti Genel Başkanı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere AK Parti Bakırköy Belediye Başkanlık yarışlarına Ali Talip Özdemir ile girecek. Ali Talip Özdemir hakkında merak ettiklerinizi sizler için araştırdık.

 

ALİ TALİP ÖZDEMİR KİMDİR?

AK Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Çevre Bakanı’dır. Ali Talip Özdemir, 1953 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde doğmuştur. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’nin Makina Mühendisliği Bölümü mezunu olan Özdemir, Siyasi kariyerine belediye başkanlığı ile başlamıştır.

 

Orman Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Demir Çelik Uzmanlığı, Ereğli Belediye Başkanlığı, Konya Belediyeler Birliği ve Avrupa Konseyi Belediyeler Birliği Üyeliği, Bakırköy Belediye Başkanlığı, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Başkanlığı, Bakırköyspor Kulübü Başkanlığı, Anavatan Partisi’nin 4. Genel Başkanlığı, XVIII. Dönem Konya ve XX. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Çevre Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliğini görevlerinde bulunmuştur.

AK Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Talip Özdemir, Evli ve üç çocuk babasıdır.