Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alınan üründen bir tane de Van’a gitsin

Bu haberin fotoğrafı yok
Alınan üründen bir tane de Van’a gitsin

İnternet üzerindeki sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook üzerinden, yeni bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın adı, “Bir Sana Bir Van’a”. Bir Sana Bir Van’a kampanyası, 23 Ekim 2011’de Van’da meydana gelen depremden sonra, depremzedelerin hayatlarında yaşanan sarsıntının etkisini en aza indirmeyi amaçlıyor. Projenin koordinatörü Melis Özürün, baba tarafının Afyonkarahisarlı olduğunu belirterek, kampanyaya Afyonkarahisarlılar’ın da desteğini bekliyor

23 Ekim 2011’de Van’da meydana gelen depremden sonra birçok kurum ve kuruluş, depremzedelere yardım edebilmek için çaba gösterdi. Günlerce süren haber yayınları ve kampanyalar çerçevesinde hem nakdi hem de ayni yardım malzemeleri Van’a doğru yola çıktı. Yardımlar, Van’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Peki ya sonra?
Sivil yardım hareketi
Bir sivil toplum hareketi olarak başlayan ve internetteki popüler sosyal paylaşım alanlarından Facebook ile Twitter üzerinden yürütülen Bir Sana Bir Van’a kampanyası, “Peki ya sonra” sorusuna cevap buluyor. Kampanya ile hem farkındalık oluşturulması, hem de Van’da ihtiyaç sahibi olan kişilere yapılacak yardımın sürekli hâle gelmesi hedefleniyor.
Kendimiz için ne alıyorsak…
Bir Sana Bir Van’a kampanyasının koordinatörü, baba tarafından Afyonkarahisarlı olan Melis Özürün. Melis Özürün, kampanyayı şöyle özetli-yor: “Bir Sana Bir Van’a kampanyası şirketleri zarara sokmadan, tüketiciye yük olmadan sosyal hafızayı güncel tutarak yardımların amacına ulaşmasını ve tüm yıla yayılmasını amaçlıyor. Bizler yani 2011 Van Depremi’nde depremzede olmayanlar kendimiz için ne alıyorsak, gönüllü markaların desteğiyle Van’daki depremzedelerin de aynısını tüketebilmesini hedefliyoruz. Bunun için markalar anlaştığımız ürünlerinde yine anlaştığımız adetlerde Bir Sana Bir Van’a etiketiyle satış noktalarında yer alacaktır. Bilinçli ve duyarlı tüketici Bir Sana Bir Van’a etiketli ürünleri tercih ettiğinde aldığı tek ürünün fi-yatını öderken, tercih ettiği markanın aynı üründen bir tane de ücretsiz olarak depremzedelere ulaştıracağını bilir. Tüketicilerin, kendi günlük ihtiyaçlarını satın alırken Bir Sana Bir Van’a etiketli ürünleri tercih etmeleri yeterli.”
Pilot il İstanbul
Kampanyanın ilk aşamada İstanbul’da yürütüleceğine dikkat çeken Özürün, “Kampanyayı pilot olarak önce İstanbul’da başlatıp, yardımları ilk olarak Evim Evindir kampanyası ile İstanbul’a gelmiş Vanlı depremzedelere ulaştırmayı hedefliyoruz. İstanbul Valiliği bu konuda kampanyamıza destek olacağını söyledi. Ankara’da da kampanyayı duyurup destek toplamak için çalışıyoruz. İstanbul’da başarılı olduktan sonra kampanyayı diğer illerimize de yayıp, yardımların Van’a ulaşmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
İstanbul Valiliği’nin desteğinin kendileri için önemli olduğuna dikkat çeken Özürün, “Bir Sana Bir Van’a” kampanyasını yürütecek markalarla da anlaşma aşamasında olduklarını kaydetti.
Afyonlu firmalara çağrı
Kampanyanın İstanbul’da başarı kazandıktan sonra bütün illere yayılmasını hedeflediklerini bildiren Özürün, Afyonkarahisarlı tüketicilerin de Bir Sana Bir Van’a kampanyasına destek olabileceklerini belirtti. Özürün, “Afyonlu markaların kampanyaya katılmaları ve tüketicilerin Bir Sana Bir Van’a etiketli ürünleri almaları kampanyaya destek olacaktır” dedi. (Kocatepe)

1 milyon ayakkabı, ücretsiz dağıtıldı

Bir Sana Bir Van’a kampanyasının bir ben-zerinin yurtdışında uygulandığını ve başarı kazandığını hatırlatan kampanya koordinatörü Melis Özürün, “Amerika’da Tom’s Ayakkabıları benzer bir kampanya yapıyor. Dünyanın her yerinde satılan Tom’s Ayakkabı adedi kadar ayakkabı Tom’s tarafından ihtiyacı olan çocuklara hediye ediliyor. Belirli dönemlerde hediye edilen ayakkabılar insanı yardım kuruluşları tarafından farklı ülkelerdeki ayakkabısız çocuklara ulaştırılıyor. Bangladeş, Kamboçya gibi ülkelere toplam dağıttığı ücretsiz ayakkabı sayısı 1 milyonun üzerinde” diye konuştu.

Kampanyanın Afyon ayağı için ilk adım

Bir Sana Bir Van’a kampanyasının Afyonkarahisar ayağı ile ilgili ilk adım, Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü’nden geldi. Kulüp, kampanyayı Afyonkarahisar’da yürütmeye hazır

Van’daki depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için ciddi bir potansiyele sahip olan Bir Sana Bir Van’a kampanyasının Afyonkarahisar’da da yürütülmesi için hazırlıklar başladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü Danışmanı Araştırma Görevlisi Murad Tiryakioğlu, bu kampanyanın Afyonkarahisar’da başlatılması ve yürütülmesini istediklerini söyledi. Tiryakioğlu, “Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü olarak buradaki üretici firmalarla görüşerek yerel düzeyde Van’dan Afyon’a yerleştiril-miş depremzedeler için bu çalışmayı başlatabiliriz diye düşünüyorum. Projenin toplumsal hafıza daha da gerilemeden hareket kazanması gerekiyor. Bizim Afyonkarahisar’da böyle bir kampanyayı yürütmemiz, diğer illere de örnek olabilir. Birkaç ay sonrası için Eskişehir ve Ankara’ya da öncülük edebiliriz. Bu süre içinde Afyonkarahisar’da üretim yapan firmaları harekete geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti