Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alinur Aktaş Kimdir Ve Ne İş Yapar?

AK Parti Genel Recep Tayip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Alinur Aktaş’ı aday gösterdi. Bunun üzerine Alinur Aktaş’ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Alinur Aktaş Kimdir?

AK Parti Genel Recep

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlere Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Alinur Aktaş ile girecek. Alinur Aktaş hakkında merak ettiklerinizi sizler için araştırdık.

 

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR VE NE İŞ YAPAR?

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Alinur Aktaş, 1970 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğmuştur.

İlk, orta ve lise eğitimini İnegöl’de tamamlayan Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümünden mezunudur.

 

Uzun yıllar İnegöl mobilya sanayisinde özel sektörde üst düzey yöneticilik yapan Aktaş, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atılmıştır. Recep Altepe’nin istifa etmesi üzerine Belediye meclisinde yapılan seçimle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aktaş, 28 Mart 2004 seçimlerinde aday gösterilerek, İnegöl Belediye Başkanlığı görevine seçilen Başkan Aktaş, İnegöl AVM, Yeni Pazaryeri, İnegöl TOKİ Konutları, İnegöl Mobilya Organize Sanayi Bölgesi, İnegöl Kent Müzesi gibi birçok proje hayata geçirmiştir. Alinur Aktaş döneminde İnegöl kentine kazandırılmış; İnegöl, Güney Marmara’nın ikinci büyük kenti olmuştur.

 

Evli ve iki çocuk babası olan Alinur Aktaş, İngilizce bilmektedir.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)in 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ilan edilmiştir.