Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alkışlar AKÜSAD Korosu’na

Alkışlar AKÜSAD Korosu’na

AKÜSAD Türk Müziği Topluluğu’nun hafta sonu verdiği konser büyük beğeni topladı

 

Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Derneği çatısı altında kurulan Türk Müziği Topluluğunun 10 Haziran 2023 Cuma akşamı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ANS Kampusu Atatürk Kongre Merkezinde Şef Doçent Dr. Yıldırım Aktaş yönetiminde verdiği konser salonu dolduran izleyenlerden tam not aldı.
TOKER DERNEK ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Program AKÜSAD Türk Müziği Topluluğu Genel koordinatörü Aziz Toker’in konuşmasıyla başladı. Toker, derneğin ve koronun çalışmalarını, üstlendikleri misyon hakkında bilgiler verdi. Nuri Keser’in sunumuyla başlayan ve Türk Sanat Müziğinin seçkin eserlerinden oluşan konser programı iki bölümden oluştu. İlk bölüm Kürdîlihicazkâr makamından oluşan eserlerin yer aldığı fasıl programıyla başladı. Ardından Nihavend ve Hicaz makamındaki eserlere yer verildi. Bu bölümde koronun solistlerinden Galip Yit ve Handan Dinçer’in solo performansları, salonu dolduran izleyiciler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı ve uzunca bir süre alkışlandı.
BİLGE’YE ONURSAL BAŞKAN BERATI VERİLDİ
Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Rüştü Okyar, konser programının onur konuğu, kültür ve sanat dostu Hasan Bilge’ye derneğin ve topluluğun Onursal Başkanlık beratını verdi. Daha sonra AKÜSAD Türk Müziği Topluluğu, Şef Doçent Dr. Yıldırım Aktaş yönetiminde konser programının ikinci bölümüne geçildi. Bu bölümde Muhayyerkürdî, Kürdi ve Acemkürdi makamındaki Türk Müziğinin seçkin eserleri seslendirildi. Bölümün solo performanslarında Ayhan Doğru, Hakan Kozan ve Ali Fikret Aydın sahne aldılar. Sanatçıların seslendirdiği eserler büyük bir beğeni ile izlendi.
SON BÖLÜMDE BENEK BİLGE SAHNE ALDI
Konser programının son bölümünde Kültür Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Sanat Müziği Korosu ses sanatçılarından Benek Bilge sahne aldı. Sanatçı ilk olarak dernek başkanı Rüştü Okyar’ın sözlerini yazdığı ve çeşitli beste yarışmalarında birincilik ödülü alan üç eserini ve Türk Müziğinin diğer seçkin eserlerini seslendirdi. Konuk Sanatçı Benek Bilge’ye AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceren plaket verdi. Dernek Başkanı Rüştü Okyar, Konuk Bestekar Hasan Cemil Şensever’e, onur konuğu Hasan Bilge’ye, AKÜ Rektörü Prof Dr. Mehmet Karakaş adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın’a, geceye katkıda bulunan sponsor firmaların temsilcileri ve AKÜSAD Türk Müziği Topluluğu Şefi Doçent Dr. Yıldırım Aktaş’a plaket ve takdir belgelerini verdi. Konser programı koronun icra ettiği mahur potpori ile son buldu. >> Burak AYDIN’ın Haberi