Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alkol satış yasağı yasasına ekleme yapılmalı

Bu haberin fotoğrafı yok
Alkol satış yasağı yasasına ekleme yapılmalı

UMUD İl Temsilcisi Kemal Baykara, tekel bayilerinin akşam 22.00 ile 06.00 saatleri arasında alkol satış yasağı yasasına eklenecek maddeler ile alkol satışı yapan iş yerlerinin söz konusu saatlerde kapalı olması gerektiğini kaydetti

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği (UMUD) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara, uygulamaya konulan, tekel bayilerinin akşam 22.00 ile 06.00 saatleri arasında alkol satış yasağının mevcut haliyle uygulanamayacağını savundu.
UMUD İl Temsilcisi Kemal Baykara, uygulamaya konulan tekel bayilerinin akşam 22.00 ile 06.00 saatleri arasında alkol satışını yasaklayan yasanın mevcut haliyle uygulanmasının mümkün olmadığını bildirdi. Baykara; “Bizim yıllardır dillendirdiğimiz tekel bayileri nöbetçi eczane gibi sabahlara kadar açık, hangi saatte açıldıkları hangi saatte kapatıldıkları belli değil. Gece belli bir saten sonra hiçbirimiz emniyette değiliz. Uyarımıza rağmen mevcut yasa sadece 22.00-06.00 saatleri arasında alkollü içkilerin perakende satışını yasakladı. Geç saatlere kadar açık olan iş yerlerinin ne sattığını kim biliyor? Mevcut yasa müşteri ile esnafı, esnaf ile kamu görevlilerini karşı karşıya getirmektedir. Esnaf zor durumda kalmaktadır. Açık olan bir bayinin ‘Alkol satmıyorum’ deme şansı yoktur. Satmadığı zaman kimse onun can güvenliğini sağlayamaz. Bunun yerine yasaya eklenecek maddeler ile alkol satışı yapan iş yerleri saat 22.00-06.00 arası kapalı olmalıdır.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti