Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alkol yasağı, piknikçilerin de gündeminde

Bu haberin fotoğrafı yok
Alkol yasağı, piknikçilerin de gündeminde

Afyonkarahisar’da açık alanlarda alkol tüketiminin yasaklanması, şikayetlere konu olan Hıdırlık Tepesi’ndeki piknikçiler tarafından farklı şekillerde yorumlandı. Hıdırlık’taki bazı vatandaşlar yasağın gerekli olduğunu belirtirken, bazı vatandaşlar ise yasak nedeniyle imaj sorununun yaşanacağını savundu

Afyonkarahisar Valiliği’nin açık alanlarda alkol tüketimini yasaklaması, kentin önemli dinlenme ve eğlenme alanlarından Hıdırlık Tepesi’nde farklı yorumlara neden oldu. Kenti kuşbakışı görmek isteyenlerin tercih ettiği Hıdırlık’ta Celal Lafçı isimli köfteci işletmecisi, kararın son derece olumlu olduğunu söyledi. Lafçı, “Ben 22 yıldır bu tepedeyim. Alkol alındığı vakit, çeşitli rahatsızlıklar meydana geliyordu. Ayrıca çevreye alkollü içecek şişeleri atılıyordu. Umuma açık alanda alkolün yasaklanması son derece iyi oldu” dedi.
Celal Lafçı’ya destek veren vatandaşlar da alkolün zararlı bir madde olduğunu, açık alanda içilmemesinin de toplum açısından faydalı olduğunu belirtti.
Hıdırlık Tepesi’nde pikniğe gelen Arısoy ve Turunç aileleri ise yasağı farklı bir şekilde yorumladı. Mesut Arısoy, “Afyonkarahisar termal bir kent. Alkol ile ilgili düzenlemenin yasak olarak yansıması, Afyon’un imajına olumsuz etki yapacaktır. Bunun düzenlemesi zaten Kabahatler Kanunu’nda yer alıyordu. Ayrıca ‘yasak’ diye nitelenecek bir düzenlemeye ihtiyaç yoktu” diye konuştu.
Melek Arısoy ise her yasağın, yasaklanan davranışı teşvik edeceğini hatırlattı. Hıdırlık’taki vatandaşlardan Saliha Turunç, “Nereye kadar yasaklanacak? 4’üncü Murat da içkiyi yasaklamıştı, ama kendisinin içtiği söylenir. Türkiye’de konuşmak, yazmak, her şey yasak. Yasaklamak çözüm değil, başka bir şekilde bunu engellemeleri lazım” ifadelerini kullandı.
Hasan Turunç da “Bu yasağın arkasında kim bilir neler var” diyerek düzenlemeye tepki gösterdi.
Öte yandan Hıdırlık Tepesi’nde Afyonkarahisar Belediyesi’nin yasaktan uzun zaman önce konulan duyuruları da dikkat çekti. Hıdırlık’ın çeşitli yerlerindeki duyurularda ağaç, fidan ve çiçekleri koparanlara, parklara yemek artığı atanlara, umumi parklarda içki içenlere, çamaşır yıkayanlara, umumi park ve bahçelerde hayvan otlatanlara, çim üzerinde mangal yakanlara, yüksek sesle müzik dinleyip çevreyi rahatsız edenlere Kabahatler Kanunu ile Belediye Tembih ve Yasaklar Yönetmeliği’ne göre işlem yapılacağı duyuruluyor. (Kocatepe)