Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Allah kelamını okumak için yarıştılar

Allah kelamını okumak için yarıştılar
Allah kelamını okumak için yarıştılar

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenmekte olan “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” yarışması il seçmeleri Sandıklı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı

Yarışmada Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veysel Karani Karaer 1. olarak 23 Nisan’da Muğla’da yapılacak olan bölge yarışmasında ilimizi temsil edecek.
Yarışmada Şuhut Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ziya Karakayaikinci, Emirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Şaban Çelik ise üçüncü oldu.
Yarışmaya katılan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ödül töreninde yaptığı konuşmada Öğrencileri, öğrencilerin anne-babalarını, öğretmen ve idarecileri bu yarışmaya yaptıkları katkılardan dolayı tebrik etti. Yine konuşmasında Kur’an-ı Kerim’in süslü kılıflar içerisinde saklamak ve mezarlıkta okunmak için indirilmediğini, Kur’an’ın bir hayat kitabı olduğunu, Kur’an okuyanın Allah ile konuştuğunu ve Allah ile konuşan kişilerin huzur bulduğunu ifade etmiştir. Ayrıca Peygamber efendimizin ‘Sizin hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir’ buyurduğunu, Mevlana Hazretlerinin ise ‘Ben Kur’an’ın kölesiyim, yaşadığım sürece kölesi olmaya da devam edeceğim’ diyerek Kur’an okumanın önemi üzerinde durdu” dedi. (Kocatepe)