Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Allah yar ve yardımcınız olsun

Bu haberin fotoğrafı yok
Allah yar ve yardımcınız olsun

Afyonkarahisar İhsaniye İlçesi Eski Eymir köyünden 92/4 Tertip askere gidecek 12 genç, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ziyaret etti

12 Asker adayının ziyaretlerinde ‘Vatan için ölmeye hazırız’ sözleri ile duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Afyonkarahisar İhsaniye İlçesi Eski Eymir köyünden 92/4 Tertip askere gidecek 12 genç 21 Mayıs’ta birliklerine teslim olacak. Yörenin geleneği olarak sırtlarına işlemeli üzerinde ‘O Şimdi Asker’ yazılı al yazmaları ile akrabalarını ziyaret eden gençler örnek bir davranış sergileyerek Afyonkarahisarda önemli ziyaretlerde bulundular.
İlk olarak Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve Şehit Aileleri, Gazilerden helallik istediler. Gazilere vatan için görev yaptıkları için çok teşekkür ettiklerini ifade eden gençler, ‘biz de vatan için ölmeye hazırız’ dediler.
Kumartaşlı ise “Gençlerimizin bir an evvel askere gidip, birliklerine teslim olmak istemeleri bizleri gururlandırmıştır. Günümüzde Askerlikten kaçmak için çeşitli mücadele verenlere Afyonkarahisar’daki gençler Türk’lük dersi vermişlerdir. Türk-İslam ahlakı ile yetişmiş Gençlerimizin Ailelerine böyle vatan aşkı ile yanan gençler yetiştirdikleri için minnettarız biz buyuz sizlere hayırlı teskereler diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun” diye konuştu.
Daha sonra gençlere askerlik, Bayrak sevgisi, Vatan sevgisi, Türklük ile ilgili bilgiler veren Kumartaşlı, “Bizden feyiz alıyorlar. Bizde onlara askerlikle ilgili bilgiler verdik. Askerlikte Neler yapması gerektiğini nöbetlerinden, terhislerine kadar olan bilgileri verdik. Bu bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Türk gençlerinin vatan ve bayrak sevgisi ile askere giderken bizleri de ziyaret ederek bilgimize başvuracaklarına inanıyorum. Asker Ocağı Peygamber Ocağıdır” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti