Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altınay’dan lokumda doğal alternatifler – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Altınay’dan lokumda doğal alternatifler

Afyon’un asırlık tadı Altınay lokumlarına narlı fındıklı, narlı antepfıstıklı, portakallı
fındıklı, normal kahveli ve efe kahveli olmak üzere doğal alternatifler eklendi

Altınay Şekerleme’nin işletmecisi Ömer Altınay, yüz yıllık bir müessese olarak kendilerinin üçüncü kuşakta bulunduklarını, dördüncü kuşağın arkalarından geldiğini söyledi.
ASIRLIK DAMAK TADI ÇEŞİTLENİYOR
Ömer Altınay, lokum çeşitlerine yeni alternatif naturel tatları eklediklerini belirtti. Ömer Altınay, kaymaklı şekeri, kaymaklı lokumu ve kaymak dolmasını bulan dedeleri Salih Şeker’den sonra babaları Fikret Altınay, amcaları İrfan ve Nedret Altınay’ın dedelerinden aldıkları bayrağı daha ileriye götürdüklerini kaydetti. Asırlık damak tadı devam ettirilirken kendilerinin onlardan almış oldukları mirası modern teknolojileri de işin içine kattıklarını belirten Altınay; “Modern teknolojileri kullanırken, yeni çeşitler eklediğimiz lezzette, kaliteden asla ödün vermiyoruz. Firmamızın adını ve Afyonumuzun tadını herkesin tadımına ulaştırmak hedefimiz. Bu aşamada yaklaşık 10 gün önce bir kaç çeşit yeni lokum çeşidi hazırlayarak tadıma sunduk.” dedi.
NARLI LOKUM REVAÇTA
Ömer Altınay, tamamen naturel malzeme ve özenle hazırladıklarını belirttiği, narlı, efe kahveli, portakallı lokum çeşitlerinin güzel bir alternatif oluşturduğunu anlattı. Altınay şöyle konuştu: “Yeni çeşitlerimiz olan efe kahveli, portakallı ve narlı lokumlarımız büyük beğeni topladı. En başta narlı lokuma yoğun ilgi var. Narlı lokumun fındıklısını, antep fıstıklısını ve çifte kavrulmuş çeşitlerini yaptık. Bunun yanında portakallı fındıklı, kivili, elmalı diğer çeşitlerimiz şu anda yapılmakta. Burada dikkat çekmek istediğim nokta bizzat bu tatların kendilerinin kullanılmasıdır. Ürünlerimizde esans kullanmadık. Meyvelerin kendisini lokumların içerisine katıyoruz. Ayrıca fındık ya da fıstığı da ekliyoruz. Bu arada özel bir çeşit olarak kahveli lokum, ‘efe kahveli’ adı altında piyasa da kahvelerde şu an sunumu yapılıyor. Kahvenin yanına da çok yakışıyor.”
FINDIK EZMELİSİ DE VAR
Efe kahveli lokuma direkt olarak kahvenin kendisini kattıklarını belirten Ömer Altınay, efe kahveli ve normal kahveli olarak yeni lokum çeşitleri yaptıklarını ifade etti. Altınay şöyle konuştu: “Fındıklı portakallı, fındıklı ve antep fıstıklı narlı, normal kahveli ve efe kahveli orjinal ürünlerimizi değerli müşterilerimizin beğenilerine hitap edecek şekilde hazırladık. Büyük beğeni toplamanın memnuniyetini yaşıyoruz. Kendi ürünümüz olan kaymaklı lokum, kaymaklı lokumun antepfıstıklısını da yapmaya devam ediyoruz. Fındık ezmeli lokumumuz var. Bu lokumlarımızı da elimizden geldiği ölçüde müşterilerimizin damak tadına sunuyoruz. Büyük bir rağbet görüyor.” >> Burcu AYDIN’ın haberi