Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amaç para dağıtmak değil, bölge potansiyelini harekete geçirmek

Bu haberin fotoğrafı yok
Amaç para dağıtmak değil, bölge potansiyelini harekete geçirmek

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği’nde kahvaltılı toplantıya katıldı. Özmen, yatırımcılar arasında Kalkınma Ajansı’nın para dağıttığına ilişkin yaygın bir kanı olduğunu, oysa finansal desteklemenin ilk amaç olmadığını belirtti

Hür Sanayi ve İşadamları Derneği’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılan Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, Kalkınma Ajansı’nın hedeflerini ve görevlerini işadamlarıyla paylaştı. Yatırımcıların Kalkınma Ajansı’nı para dağıtan bir kuruluş gibi görmelerinin yanlış olduğunu belirten Özmen, “Bir öncelikler sıralaması yaparsak 5 anabaşlıktan para 5’inci sıradadır” dedi.
Bölgede sinerji meydana getirilecek
Özmen, “Bizim ilk çalışmamız Bölge Planı’nın hazırlanmasıydı. Bu planın alt maddeleri olarak istihdam planının hazırlanması, insan kaynakları planlaması ve yatırımların çekilmesi öngörülen coğrafi yerlerin planlaması geliyor. İkinci olarak, Bölge aktörleri arasında bir katalizör görevini ye-rine getirerek bölgede sinerji meydana getirmek istiyoruz. Bölgeyle ilgili yenilikçilik çalışmalarına hız verip araştırma-geliştirme çalışmalarının da altyapısını oluşturmak istiyoruz. 4’üncü hedefimiz ise bölgede benzer işkollarında çalışan yatırımcılar arasında kümelenmeyi sağlamak. Bütün bunlardan sonra yatırımcılara maddi anlamda destek olmak geliyor” diye konuştu.
Üniversiteler de katkıda bulunacak
Zafer Kalkınma Ajansı’na bağlı bulunan Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa’daki üniversitelerde rektörlük seçimi heyecanı yaşandığına dikkat çeken Özmen, rektörlük seçimlerinin ardından üniversitelerin de Zafer Kalkınma Ajansı’na büyük ölçüde katkıda bulunacaklarını, hatta ileride üniversitelerin iştirak edeceği istişare toplantılarının yapılabileceğini belirtti. Özmen, Zafer Kalkınma Ajansı olarak, bölgeyi yatırımcılara tanıtma amaçlı bir kitapçık hazırladıklarını da sözlerine ekledi. Özmen, Zafer Kalkınma Ajansı’nın Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğrul Çınar’ı da Afyonkarahisarlı işadamlarıyla tanıştırdı.
Ajans, etkin hâle geldi
HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik ise daha önceki ismiyle Kuzey Ege Kalkınma Ajansı’nın, bir Kamu İktisadi Teşekkülü görünümünde olduğunu, bu nedenle verimli olamadığını hatırlattı. Özçelik, Özmen’in Genel Sekreterlik’e getirilmesiyle Kalkınma Ajansı’nın daha etkin hâle geldiğini vurguladı. (Kocatepe)