Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Aman sıfatım bana lazım – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 31 Aralık 2015 Perşembe 16:40:05
 

Yüz, çehre, sima olarak sıfattan söz etmiyoruz. Hasbel kader, daha da doğrusu hata kaza elde edilen ve onun arkasına sığınılan sıfatlar.
Mesela en bariz ve baskını Sayın Başkanım sıfatıdır. Poponuzu sallasanız her hangi bir teşkilatın Sayın ve saygıdeğer Başkanına çarpıyorsunuz. İşinin hakkını veren, üstlendiği görev, faaliyet ve aktivitenin hakkını verenleri elbette tenzih ediyoruz.
Sıkça yitirdikleri ya da ağrı kesici gibi lüzumu halinde saygınlık elde etme, kendilerine saygı amacıyla arzu ettikleri çeşitli sıfatlar var insanların. Sözün başında Sayın Başkanım sıfatının yaygınlığı ve popülerliğinden söz ettik.
Bir de Sayın Müdürüm sıfatı var kamu da ya da özel sektörde. Malum olduğu üzere fıkrası da popülerdir kimin ya da kimlerin müdür olduklarına yönelik.
Hani siyaset noktasında nitelik ve nicelik tartışmasının yakın dönemde sıkça yaşandığı kimi zamanlar bu tartışma alevlendiğinde de sıfatsal kaygı tavan yapar ya. Dün sabah arkadaşımla çay arasında sohbet ederken ismi cismi lazım olmayan bir siyasinin ismi geçti konuşmada.
Hani olsa ne gam olmasa ne gam türündekilerden bir tanesi. İsmi cismi lazım olmasa da zavallılığın hazin somut göstergesi bir cümle önce zihnimde şekillenip sonrasında da yazıya dökülüverdi.
Bir hafta sonu buluşması sonrası anı olarak çekilen toplu fotoğrafın sosyal medyada paylaşılması sonucu zat-ı muhterem o karede yer alan bazı isimler için; “Bana mı karşısınız?” sorusunu yöneltmiş. Kimse vazgeçilmez değil. Hele hele bazıları olsa ne gam olmasa ne gam. Ha varlıkları ha yoklukları.
Ama ardına sığındıkları zavallılık kalkanı sıfatlar var ya. Aman sıfatım bana lazım dokunmayın anlayışı. Dünya yok olsun, ülke yansın, Afyon da kimin umurunda. Birilerinin sıfatları, konumları baki kalsın.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER