Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Aman siz bir şey yapmayın zamların hakkından gelemeyiz”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, AK Parti Milletvekilleri ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in bazı açıklamalarını eleştirdi. Ayva, “Belediye Başkanı, ‘Petrol vardı biz 2023’ü bekliyoruz.’ diyor. Aman ha siz hiçbir şey yapmayın yoksa bu zamların hakkından gelemeyeceğiz” dedi

 

Saadet Partisi (SP) Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Gündemi değerlendiren Ayva, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenledikleri basın toplantılarını sürekli takip eden Kanal 3 kameramanı Mustafa Bayer ile Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın’ın günlerini kutlayarak çiçek verdi.
“10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Hüseyin Ayva, zor şartlara rağmen en iyi şekilde görevini yerine getirme çabası içinde olan ulusal ve yerel basındaki çalışanların, tüm yurdun sesi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam ettiklerini söyledi. Ayva, “Özgür basının olmadığı ve eleştiri hakkının kullanılmadığı ortamlarda, kamuoyunun demokratik hak ve görevlerini yerine getirmesi söz konusu olamaz. Bu nedenle basına büyük görevler düşmektedir. Yerel basının güçlendirilmesi gerekir. Türkiye’de basına ve çok sesliliğe daha çok ihtiyaç duyulduğu bir dönemde, farklı görüş ve düşünceleri objektif şekilde ortaya koyan, tarafsız basının toplumun bilinçlenmesindeki rolü daha kolaylaşır. Bu vesile ile 10 Ocak 2022 Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.” dedi.
“ELEKTRİĞE KİM ZAM YAPIYOR?”
“Millet, ‘Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.’ duygusuna kapılmış durumda. İktidar mensupları sürekli, ekmek için karneler, yağ için kuyruklar yaşanan fi tarihinden örnekler veriyorlar.” diyen Ayva, “Şu an ekmek için karne dağıtılmıyor. Ama belediyenin ucuz ekmeğinden alabilmek için buz gibi havada bekleyen uzun kuyruklar artık Beştepe’nin penceresinden bile görünüyordur. Bu tablo ülkemiz adına üzücü, iktidar adına utanç vericidir. Suçlular aranıyor çıldırmış zamlara. Stokçular denilerek günah keçisi bulunuyor. Fırsatçılar denilerek adres şaşırtılıyor. Biz yapmadık demek için tuhaf yorumlar getiriliyor. Biz yapmadık dış güçler yaptı. Biz yapmadık stokçular yaptı. Biz yapmadık zincir marketler yaptı. Peki, elektriğe kim zam yapıyor? Akaryakıta kim zam yapıyor? Vergilere kim zam yapıyor?” diye konuştu.
“TÜRK VATANDAŞLIĞI ŞARTLARI
AĞIRLIKLI PARA İÇERİYOR”
Türk vatandaşlığına kabul şartlarıyla ilgili değişiklik Resmî Gazete’de yayımlandığını belirten Ayva, “Yabancı uyruklu kişilerin Türk vatandaşlığına geçişiyle ilgili en az 500 bin ABD doları veya karşılığı döviz tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştirdiğinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tespit edilmesi gerekiyor. Ya da en az 250 bin ABD doları ve karşılığı döviz tutarındaki taşınmazı tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koydurması lazım. Türk vatandaşlığı için daha çok paraya dayalı şartların bulunması, gözleri en çok tercih edilen ülkelere çevirdi. Türkiye, vatandaşlık için önemli miktarlarda dolar şartı getirirken, ABD, İngiltere ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerin vatandaşlığa kabul şartlarının daha çok niteliğe dayanması dikkat çekiyor. Örneğin, ABD vatandaşlığı için ahlaklı ve iyi karakterli olmak, ABD tarihi ve hükümeti hakkında bilgi sahibi olmak, vatandaşlık, bağlılık yemini için istekli olmak ve İngilizce bilmek gibi şartlar bulunuyor. Aynı şekilde Almanya ise Almanya anayasasına, düzene bağlılık belgesinin imzalanması, yeterli derece Almanca bilinmesi ve Almanya’nın hukuki ve toplumsal düzeni hakkında temel bilgilere sahip olmak gibi şartları bulunduruyor.” şeklinde konuştu.
“DIŞ GÜÇLER KİMLER BİZDE BİLELİM”
Hüseyin Ayva, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekillerinin bir ağızdan ‘Kömür alımı pahalı, doğalgaz daha ucuz. Diğer birtanesi doları bir saatte düşürdük.” gibi açıklamalar yaptıklarını söyledi. Ayva sözlerini şöyle tamamladı: “Yetmemiş gibi Belediye Başkanı, ‘Petrol vardı biz 2023’ü bekliyoruz.’ diyor. Aman ha siz hiçbir sey yapmayın yoksa bu zamların hakkından gelemeyeceğiz. Sormadan edemeyeceğim 2002 yılından bu yana iktidar olan AKP doları 20 Aralık 2021’de,1 saatte 6 TL birden düşür ya, o zaman doları sıfır TL yapabilir. Ama ne hikmetse yapmıyor. Buna izin vermeyen dış güçler kimlerdir? Söylesinler de bizde bilelim.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti