Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu

AMATÖR FUTBOLDA HEYECAN VE MÜCADELE VAR

2021-2022 Amatör Futbol sezonunun ilk haftaları aşıldı… BAL takımlarımız beşer, Süper Amatör takımlarımız altışar, 1. amatör küme takımlarımız da üçer maç oynadılar.. Sevgi, heyecan, mücadele fedakârlık ve de zaman zaman sertlikler, kavgalar, hatalar, centilmenlikler az da olsa küskünlükler.. Film veya roman değil bunlar; “Amatör futbolun içinde yaşananlar; yıllardır değişik haller alarak yaşananlar… Maçlar oynanıyor, çim sahalar rengârenk formalarla doluyor her hafta her zorluğa, başta ekonomik imkânsızlıklar olmak üzere her türlü sıkıntıya rağmen..
“Ya bir yol buluyorlar ya da bir yol yapıyorlar” amatör takımlar.. Çünkü denizi seviyorlar ve de dalgalarını..
Ülkemizde ve dünyadaki futbolcuların yüzde doksandan fazlası amatördür; ancak “MEDYA”da amatör futbola dâir haber, yorum, fotoğraf ve benzeri yansımalar yer almaz pek… Burada Afyonkarahisar medyasının hakkını teslim edelim ki başta gazeteniz Kocatepe olmak üzere hemen bütün gazeteler amatör futbol ve diğer amatör dallara ait haberleri, gelişmeleri yansıtıyorlar sıcağı sıcağına… Yerel medyamızın bu tutumu da çok memnun ediyor futbol dünyamızı..
BAL TAKIMLARIMIZ “9. BÖLGE GRUP 1.GRUP’ta yer alıyorlar.. Bu gruptaki beşinci maçında BİEKSPER HACIRAHMAN SPOR’u deplasmanda 1-0 yenen takımımız Belediye Bolvadin Termal Spor, 13 puanla lider.. Uzun süredir BAL’da oynayan temsilcimiz Sandıklıspor geçen yıllardaki performansından uzak görünüyor.. Sandıklıspor altıncı, diğer temsilcimiz İscehisarspor da yedinci sırada..
Süper Amatör maçları ise oldukça ilginç geçti bu hafta.. Merakla beklenen Demirspor-Emirdağspor maçı nefesleri kesti adeta.. Kurduğu kadro ve yaptığı harcamalarla lig şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılan lider Emirdağspor, sakat ve hasta futbolcularından mahrum olarak sahaya çıkan benim teknik sorumlusu olduğum Demirspor karşısında mutlak favoriydi; eh biz de hazırlanmıştık imkânlarımız nisbetinde.. Dedim ya amatör futbol bu.. Hakem maçı dört dakika gösterip on dakika oynatınca ve de son dakikalarda başı yarılıp çıkan kaptan Emre Pancar’a, sakatlanıp çıkan iki genç futbolcumuz da eklenince 3-2’yi koruyamadık ve 3-3 bitti bu güzel maç.. Her iki takımı da kutluyorum..
Süper Amatördeki öteki maçlara gelince, kaliteli futbolculara sahip Salar Belediye Spor Döğer Belediye Spor’u 3-2 yendi çekişmeli bir maçtan sonra.. Döğer genç ve yerli futbolculardan kurulu dinamik bir takım.. Genç futbolculardan kurulu Bayatspor Susuz Belediye Spor’u 1-0 yendi.. Geçen sezonlardaki Susuz yok henüz.. Yine Genç ve çevrenin futbolcularından kurulu Çobanlar Belediye Spor tecrübeli futbolcu Murat Balcı yönetiminde Karşıyaka Spor’u 2-1 yenerek dikkatleri çekti.. İlk haftalarda toparlanamayan Şuhut Belediye Hisar Spor sahasında Çağlayan Belediye Spor’u 4-1 yenerek moral buldu.. Çağlayan Spor umarım derlenip toparlanır önümüzdeki haftalarda.. Dinar Belediye Spor, lige iyi başlayan Hocalar Belediye Spor’u 2-0 yenerek sürdürdü yükselişini..
1.Amatör küme futbol maçları çok ilgi çekiyor; tribünler hayli kalabalık A ve B gruplarında oynanıyor maçlar. A gubundaki Mahmutköyü 1453 Gençlik Spor takımı lider durumda. Evciler Spor ikinci hemen her takım iddialı bu gurupta… B gurubunda ise Erkmen Spor farklı bir takım yaptı ve farklı sonuçlara imza atıyor.. Futbolcular uçuyor “Kuşlar gibi” ve Erkmen Spor lider takım.. Gözleri şampiyonlukta.. Ancak öteki takımlar da henüz havlu atmadılar….
Bir aşk, bir tutku amatör futbol.. “Deniz ne kadar dalgalı olursa olsun martı yine de vaz geçmez denizden..”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti