Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amatörlerde de söz Federasyon’da

2019-20 futbol sezonunda Afyonkarahisar’da

2019-20 futbol sezonunda Afyonkarahisar’da oynanan Süper Amatör Lig ve 2. Lig’de maçlar tamamlanmamıştı. 2. Amatör Lig’de verilen mücadelenin yarım kalması sonrasında grup birincilerinin ve ikincilerinin üst lige terfi kararı Türkiye Futbol Federasyonu’nun onayına sunulmuştu. Federasyon’dan bu konuda henüz onay gelmediği gibi ret cevabı da gelmedi. Yapılacak düzenleme ile ilgili kulis bilgilerine bakılırsa, Federasyon, üst lige terfiyi ve düşme durumunu değerlendirecek ve Federasyon düşme potasında yer alan takımları düşürmeyecek ve en çok puanı alan takımları şampiyon ilan ederek üst lige çıkarması planlanıyor.
İSCEHİSAR ŞAMPİYON OLUR
Bu bilgiler gerçeğe dönüşürse Süper Amatör Lig’de mücadele eden İscehisarspor 48 puanla lider. İscehisar’ı 3 puan geriden takip eden Salar Belediyespor ise 45 puana sahip. Bu durumda İscehisar’ın şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig’e çıkması muhtemel görülüyor.
DÜŞME OLMAZSA
Süper Amatör Lig’de (SAL) düşme olmazsa gelecek sezon 14 takım mücadele edecek. SAL’da düşme potasında yer alan takımların ligden düşmeyeceği ve 1. Amatör Lig’de şampiyon olanların üst lige çıkacağı hesaplanırsa ligdeki takım sayısı artacak. SAL’da şampiyon olan takımın BAL’a çıkmasından sonra Lig’de 11 takım olacak. Ayrıca 11 takıma 1. Amatör Lig’den gelecek 3 takım ile birlikte SAL’da 14 takım bulunacak.
BAL’DA 3 TAKIM OLACAK
Futbol Federasyonu’nun bu ihtimaller doğrultusunda karar alması halinde BAL’daki durum şöyle gelişebilir:
Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Sandıklıspor ve Bolvadin Belediyespor’un yanı sıra Süper Amatör Lig şampiyonu da BAL’a terfi edecek. Süper Amatör Lig’de şampiyon olan takım varsayım olarak İscehisarspor oldu. Gelecek sezon BAL’da 3 takım mücadele edecek. 3 takımdan biri şampiyon olamazsa 3 takımdan sonuncu olan takım otomatik olarak BAL’a veda edecek. İlimizin futbol takımlarının sayılarını baz alan TFF’ye göre BAL’da 2 takımımız olmak zorunda. İstisna olarak değerlendirilen Covid tedbirleri kapsamında BAL’da gelecek sezon 3 takımımız yer alacak. Bu duruma göre gelecek sezon 3 takım lig sıralamasında kaçıncı olursa olsun Afyon takımları arasından en az puanı toplayan üçüncü takım lige veda edecek. Örnekleyecek olursak Sandıklıspor 3., Bolvadin 4. ve İscehisar 5. sırada ligi tamamlarsa İscehisar BAL’a otomatik olarak veda edecek. Süper Amatör Lig’den gelecek olan şampiyon ile de Bolvadin Belediyespor Play-Out maçı oynayacak. >> A. Fuat Güçlüer’in haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti