Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ameliyathaneden canlı yayın – Kocatepe Gazetesi

Ameliyathaneden canlı yayın – Kocatepe Gazetesi
Ameliyathaneden canlı yayın

Afyonkarahisar’da ilk kez gerçekleştirilen Endoskopik Hipofiz Cerrahisi kursu Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Ceylan, Doç. Dr. İhsan Anık, Doç. Dr. Ergün Karavelioğlu, Yrd. Doç. Dr. Burak Çabuk, Op. Dr. Musa Çırak ve Op. Dr. Zübeyde Özkaya tarafından verildi.
Eskişehir, Uşak, Balıkesir ve Kütahya gibi çevre il ve ilçelerden Beyin Cerrahi Uzmanları’nın katıldığı kursta gerçek ameliyat canlı yayınla hekimlere izletildi.
Eğitim salonunda toplanan hekimlere canlı bağlantıyla izleme olanağı sağlandı. Ameliyat esnasında yapılan işlemleri ameliyathaneden salonda bulunan hekimlere anlatan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşiruji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Ceylan, yaptığı açıklamada, “Endoskopik girişimle artık kafa tabanında yerleşen birçok tümör vakasına başarıyla müdahale yapılmakta olup, bu yöntem giderek artmaktadır. Bu yöntemde hastanın kafatası açılmadan, burundan girilerek, ameliyat edilecek bölgeye ekrandan bakarak yaklaştığımızdan bu yöntem hastalar açısından daha az riskli ve daha konforlu olmaktadır” dedi.
Prof. Dr. Savaş Ceylan, zaferin, termalin ve lezzetin başkenti olan Afyonkarahisar’da Endoskopik Hipofiz Cerrahisi Kursunun 21’incisini Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Nöroşirüji kliniğinde gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Savaş Ceylan Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan’a misafirperverliği ve ev sahipliği için teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)