Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amerika’da Kaç Eyalet Vardır?

Dünyanın jandarması konumunda olan ve özellikle bir dönemin “fırsatlar ülkesi” olarak tanımlanan Amerika’da toplam 50 eyalet bulunuyor.

Dünyanın jandarması konumunda olan

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) 50 eyaleti vardır. Bu eyalatlerin nüfusu 600.000’in biraz altından (Wyoming), 39 milyonun üzerine (Kaliforniya) ve yüzölçümü 3.140 kilometrekareden (Rhode Island) 1.717.860 kilometrekare olarak (Alaska) değişiklik gösterir. Dört eyalet tam resmî adlarında Commonwealth ifadesini kullanılıyor.

ABD’DE 50 FEDERE EYALET VAR

ABD, çoğulcu demokrasiye dayalı, başkanlık sistemiyle yönetilen federal bir cumhuriyettir. Federal devlet yapısı, 50 federe eyalet ve başkent Vaşington’u içeren “District of Columbia”yı kapsıyor. Yasal sistem 21 Haziran 1788 Anayasası’na dayanıyor. Devlet, her özerk bölgenin temel kurumsal normları ile oluşturduğu yasalarını tanımak ve asal düzenlemesinin bir parçası olarak korumakla yükümlü.

AMERİKA’DA TOPLAM 50 EYALET VAR

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) toplam 50 eyalet bulunuyor. Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Lowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, Newyork, Kuzey Karolina, Kuzey Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pensilvanya, Rhode Island, Güney Karolina, Güney Dakota, Tennessee, Teksas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, Batı Virginia, Wisconsin, Wyoming.