Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amerika’nın En Zengin Eyaleti Hangisi?

Amerika’nın En Zengin Eyaleti Hangisi? sorusu bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Amerika’nın En Zengin Eyaleti Hangisidir? Sizler için araştırdık.

Amerika'nın En Zengin Eyaleti

Amerika’nın Kaliforniya eyaleti kıtanın en büyük ekonomisi konumunda yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 1849 yılında altın yataklarının keşfedilmesi üzerine, nüfusu on binin altındayken günümüzde Amerika kıtasının en büyük ekonomi merkezi konumuna gelen Kaliforniya; Amerika Birleşik Devletleri’nin de en büyük ekonomik gücünü temsil eder.

KALİFORNİYA ABD’NİN NERESİNDEDİR?

Kaliforniya ABD’nin batısında bir eyalettir. Eyaletin batısında Pasifik Okyanusu bulunmaktadır. Amerika’nın üçüncü büyük ve 39,5 milyonu aşkın nüfusuyla en kalabalık eyaletidir. 2019 yılı itibariyle 3,2 trilyon ABD doları gayri safi eyalet içi hâsılayla Kaliforniya ekonomisi dünya da bir alt yönetim birimini ait en büyk ekonomi oldu. Kaliforniya’nın, eyalet değil de bağımsız bir ülke olması halinde 2020 yılı itibariyle dünyanın en kalabalık 37’nci ülkesi ve beşinci büyük ekonomisi olacağı açıklanmıştı.

KÜRESEL EĞLENCENİN MERKEZİ

Kaliforniya, küresel eğlence üzerinde derin bir etkisi olan, dünyanın en eski ve en büyük film endüstrisi olan Hollywood’un evidir. Kaliforniya ayrıca hippi karşı kültürünün, plaj ve araba kültürünün ve kişisel bilgisayarın çıkış yeri olarak kabul ediliyor. San Francisco Körfez Bölgesi ve Büyük Los Angeles Bölgesi, sırasıyla küresel teknoloji ve eğlence endüstrilerinin merkezleri olarak görülmektedir. Kaliforniya’nın ekonomisi çok çeşitlidir: eyaletin ekonomisinin yüzde 58’i finans, hükûmet, emlak hizmetleri, teknoloji ve profesyonel, bilimsel ve teknik iş hizmetlerine dayanmaktadır. Ekonominin yalnızca yüzde 1,5’ini oluşturmasına rağmen Kaliforniya’nın tarım endüstrisi, herhangi bir ABD eyaletinin en yüksek çıktısına sahiptir. Kaliforniya limanları, çoğu Pasifik Kıyıları uluslararası ticaretinden kaynaklanan tüm ABD ithalatının yaklaşık üçte birini işlemektedir.