Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ampute’nin Şampiyonları Afyonkarahisar’a geldi – Kocatepe Gazetesi

Türk Milleti’nin gönlünde taht
Ampute'nin Şampiyonları Afyonkarahisar'a geldi

Türk Milleti’nin gönlünde taht kuran, aldıkları şampiyonlukla tüm çevreler sevilen ve hemen her kesimin beğenisini kazanmış olan Ampute Milli Takımı Milli Takım Antrenörü Uğur Özcan, takım kaptanı Osman Çakmak ve başarılı oyuncu Muhammet Yeğen İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin davetlisi olarak Afyonkarahisar’a geldi. “Şeker Tadında Doğa Yanımda” projesi kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Teknik Adam Özcan, kaptan Osman Çakmak ve oyuncu Muhammet Yeğen İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda öğrencilerle buluştu.
Özellikle Şeker hastalarının doğayla bütünleşmesi ve spor yapmasını teşvik etmeyi planlayan proje kapsamında gerçekleştirilen söyleşiye, TÜFAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Keser ve Yönetimi, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı ile Şehit Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye’nin babası Süleyman Üye, TÜFAD Yönetim Kurulu Üyeleri Okul Yönetimi, çok sayıda öğrenci katıldı.
“SİZLERİ AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYDUK”
Şampiyonları ağırlamaktan onur duyduklarını belirten İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Meral Yılmaz, “Ampute Milli Takımımızı Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteklediği koordinatörlüğünü Grafik ve Fotoğraf Alanı öğretmenimiz Sibel Yılmaz ve İngilizce Öğretmenimiz Gülsüm Göktaş’ın birlikte yürüttükleri ‘Şeker Tadında Doğa Yanımda’ projemiz kapsamında davet etme imkanı bulduk. Onları ağırlamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Ampute Milli Takımımızın antrenör ve oyuncularının her birinin öyküsü bizlere ilham olacak niteliktedir. Bu programın bu anlamda siz gençlerimiz için ziyadesiyle faydalı olacağını düşünüyorum. Geldikleri için değerli konuklarımıza tekrar tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.
Yılmaz’ın konuşmasının ardından söyleşi başladı. Teknik Adam Özcan, kaptan Osman Çakmak ve oyuncu Muhammet Yeğen sahneye davet edildi. Önce kendilerinden bahseden şampiyonlar, daha sonra Ampute Milli Takımı’nın başarılarının yer aldığı video sunum izlendi. Ardından milli takım oyuncularının hayatının anlatıldığı sunum sonrasında ilk olarak Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi doğumlu olan Ampute Milli Takım Antrenörü Uğur Özcan öğrencilere hitap etti. Özcan; “Memleketimde hemşehrilerimle olmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyım. Bizler engelli bireyler olmamıza rağmen bir şeyleri başarabileceğimizi göstererek gençlerimize örnek olmaya çalışıyoruz. Hayatta engeller çıkabilir ancak pes etmemek engeli aşmanın öncelikli kuralıdır. Hayatınız boyunca engellerle karşılaşacaksınız asla pes etmeyin.” ifadesine yer verdi.
“BİRLİKTE YAZDIĞIMIZ ÇOK GÜZEL HİKAYELER VAR”
Öğrencilere tavsiyelerde bulanan Ampute Milli Takımı’nın başarılı oyuncularından biri olan Muhammet Yeğen, “İnsanın başına ne zaman neyin geleceği belli değil. Bizler çeşitli sebeplerle engelli bireyler olduk. Ülkemizde bir çok engelli birey kendini toplumdan uzaklaştırmaya çalışırken biz aksine insanlarla iç içe olmayı tercih ettik. Bugüne kadar engellerle de elbette karşılaştık. Başarabileceğimize inandık ve engelleri aşarak çok fazla mutluluk yaşadık. Ampute Milli Takımı’nda yer alan arkadaşlarımızın da farklı hikayeleri var ama birlikte yazdığımız çok güzel hikayeler de var. Engeller ne olursa olsun inanır ve mücadele edersek birlikte aşamayacağımız hiçbir engel yok.” şeklinde konuştu.
KAPTAN HEM ETKİLEDİ HEM DE ÖĞÜT VERDİ
Yaşadığı olaylarla hayat hikayesinde oldukça duygusal anılara sahip olan Ampute Milli Takım Kaptanı Osman Çakmak, öğrencilere de çok önemli tavsiyelerde bulundu. Çakmak; “Vatani görevimi yaparken terör örgütünün döşediği mayın patlamasında sol ayağımı kaybettim ancak vatanım ve milletim için bir şeyler yapma isteğimi kaybetmedim. Ampute Milli Takımına seçildim ve bu ülke için yeşil sahada mücadele ederek Türk milletinin gücünü ve azmini dünyaya göstererek onları dize getirmenin mutluluğunu yaşadım. Bu başarıları elde ederken de kendimi her zaman yeniledim. Sizlerde kendinizi daima yenileyin. Şayet kendinizi yenilemezseniz sınıfı geçiyorum zannedersiniz ama aslında sınıfta kalırsınız” ifadesini kullandı.
Söyleşinin son kısmında Şampiyonlara sorular yönelten öğrenciler, onları hem terletti hem de heyecanlandırdı. Verilen özel cevapları not alan öğrenciler daha uygulamaya koyacaklarının da altını çizdi.