Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Anadolu ve Afyon’u temsil ediyoruz”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Anadolu ve Afyon'u temsil ediyoruz"

İl Müftüsü Mustafa Kaya, Kutlu Doğum haftası kapsamında oluşturulan Kutlu Doğum Plaftormunun oluşturduğu birlik beraberlikle Anadolu ve Afyon’un temsil edildiğine dikkat çekti. Kaya, bu nedenle son derece mutlu olduklarını söyledi

14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde İl Müftülüğünün faaliyetlerinin tanıtımı ve ildeki basın mensuplarının bilgilendirileceği basın toplantısı Afyon Konağında düzenlendi.
14 Nisan önemli başlangıç
Kutlu Doğum haftası programı hakkında bilgi veren İl Müftüsü Mustafa Kaya, 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Aşık’ı “hocaların hocası” olarak nitelendirdi. Mustafa Kaya, Aşık’ın Anadolu’nun manevi imarında pek çok vaiz ve müftü yetiştirme şansına ermiş olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nevzat Aşık’ın, Kutlu Doğum haftasında Afyonkarahisar’ın manevi imarında ilçelerde, beldelerde vereceği konferanslarla görev yapacağını kaydeden Kaya; “Çok hayırlı bir hizmeti verecek olan hocamız Prof. Dr. Nevzat Aşık’a başarılar diliyorum. Bize güç, kuvvet verdiniz. Allah sizlerden razı olsun. Mübarek Cuma gününde bir feyiz ortamında Rabbimizin yolunda hizmet etmek üzere yola çıktık. Mevla herşeyimizi rızasını muafık eylesin. 14 Nisan önemli bir tarihi günümüz. Her sene 14-20 Nisan tarihleri arasını ülkemiz genelinde Kutlu Doğum haftası olarak kutluyoruz. İzah gerekmiyor ama kutlu doğum denilince Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) Efendimizin dünyaya teşriflerini anlıyoruz. Onun alemlere rahmet olarak gönderilişinin tahakkuk ettiği anı ve günü yaşıyoruz.” dedi.
Daha canlı ve
kapsamlı kutlanacak
İl Müftüsü Mustafa Kaya, Peygamber Efendimizin doğum günü ile çok büyük bir sevinç yaşandığını dile getirdi. Kutlu doğumun her sene bir bayram heyecanı ve havası içerisinde yaşandığına temas eden Kaya; “Kutlu doğum haftasında tabiri caizse Anadolumuz ayağa kalkıyor. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, Arap’ı, Türkü, Kürdü, Çerkez’i, Lazı. Anadolumuz böyle bir coğrafya. Bu coğrafyada bizi birleştiren, kaynaştıran bizi diri tutan tek şeyimiz imanımız, Allahımız, Peygamberimiz, kitabımız Kur’andır. Milli ve manevi değerlerimizdir. Biz Peygamber Efendimizi (SAV) Müslümanlar olarak çok seviyoruz. Türk Milleti olarak çok seviyoruz. Onun rahmet mesajlarının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu sene İl Müftülüğümüz olarak Anadolumuzun her tarafında öyle ama ilimizde daha canlı bir kutlu doğum haftası kutlamayı düşünüyoruz. Milletimiz buna hazır. Daha canlı, daha heyecanlı, daha kapsamlı bir kutlu doğum yaşansın herkes istiyor. Ama tabi gönül beraberliğini sağlamak daha önem arz ediyor.” diye konuştu.
Program için istişarelerde
bulunuldu
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) bu yıl çok önemli bir konuyu Türkiye gündemine taşıdığını belirten Müftü Mustafa Kaya, 2012 Kutlu Doğum haftasını ana temasının “Hz. Peygamber Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlakı” olarak belirlendiğini hatırlattı. Kendilerinin bu çerçevede Afyonkarahisar’da neler yapabilecekleri düşüncesiyle istişarelerde bulunduklarını anlatan Kaya; “Kutlu doğum platformu oluşturma fikri oluştu. Bu platformda resmi kurum temsilcilerimiz olsun istedik. Çeşitli sivil toplum ve yardım kuruluşlarımız buna dahil olsun dedik. Bizimle paralel din hizmeti veya manevi kültürümüze destek olan kardeş cemaat temsilcilerimizi davet etmeyi arzu ettik. Yaptığımız iki ayrı platform toplantılarımızda bu kardeşlerimiz bizimle beraber oldular. Müftülüğümüzün böylesi bir hizmetinin yanında olacaklarını ifade ettiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Afyon demek bu demektir. Ne Müftülük sadece bir Afyon’u ifade eder ne valilik ifade eder. Ne de bir cemaatimiz tek başına ifade eder. Hepimiz biz beraber olursak bir milleti vücuda getiririz. Bu beraberlikten çok memnun oldum. Anadolu’yu ve Afyonumuzu temsil ediyoruz. Ben hakikaten çok mutluyuz. Bu atmosferi hafta boyunca sürdüreceğiz. Ortak bir platform ” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti